Opskrift: Eksotisk rødkålssalat med stegt andebryst
- rødløg og brasekartofler

0 0
Opskrift: Eksotisk rødkålssalat med stegt andebryst

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 andebryster
2 tsk. salt
20 peberkorn
20 korn allehånde
1 kg kartofler, kogte
4 rødløg, i kvarte
Rødkålssalat
0.25 rødkål (500 g)
1 appelsin
1 æble
50 g mandler
50 g rosiner
20 g ingefær
2 tsk. kanel
1 citron, saft og skal
3 spsk. piskefløde
3 tsk. sukker

Andebryst stegt efter den geniale 10/10/10-regel

Ingredienser

  • Rødkålssalat

Et par ord om vores opskrift

Del

Når det bliver efterår og vinter i Danmark, er det tid til de gode, solide kålretter med masser af vitaminer og fibre. Det er sundt, billigt og bæredygtigt.

En rå rødkålssalat er oplagt, men der skal altså masser af sjove ting i, hvis det ikke bare skal blive en grov, tør og fad omgang. I denne opskrift får du en saftig rødkålssalat med både appelsin og citron, ingefær og kanel, rosiner og mandler. Den smager som dansk jul i solskin.

Rødkål og and er gode venner, så hvorfor ikke servere andebryststeg til salaten? Dagen i forvejen gnider du andebrysterne ind i salt, peber og allehånde, og på dagen skal du så bare stege andebrysterne på panden efter den geniale 10/10/10-regel: 10 minutter på skindsiden, 10 minutter på kødsiden, 10 minutters hvile. Skindet bliver sprødt, fedtet smelter af, og kødet ender med at være let rosa, men slet ikke blodigt. What’s not to like?

Mens anden hviler, steger du nogle forkogte kartofler og rødløg i andefedtet, der er smeltet af på panden. Bedre brasekartofler fås ikke på denne jord. Faktisk smager alle disse dejlige ting så godt, at du sagtens kan servere det som en alternativ og meget lettere julemenu.

Ingredienser

Antal personer:
2 andebryster
2 tsk. salt
20 peberkorn
20 korn allehånde
1 kg kartofler, kogte
4 rødløg, i kvarte
Rødkålssalat
0.25 rødkål (500 g)
1 appelsin
1 æble
50 g mandler
50 g rosiner
20 g ingefær
2 tsk. kanel
1 citron, saft og skal
3 spsk. piskefløde
3 tsk. sukker
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

24 timer inden servering gnider du andebrysterne ind i de knuste krydderier og lægger i en frysepose i køleskabet

2
Færdig

På dagen: Steg andebrysterne på en pande ved mellemvarme - først 10 minutter på skindsiden, så 10 minutter på kødsiden

3
Færdig

Mens andebrysterne hviler 10 minutter (eller mere), steger du kartofler og løg på panden med andefedtet

4
Færdig

Snit rødkålen så fint som muligt, skær appelsinen i små stykker, riv æblet

5
Færdig

Bland rødkål, appelsin, æble, grofthakkede mandler, rosiner, revet ingefær, kanel og citronskal

6
Færdig

Ryst en dressing af citronsaft, fløde og sukker og rør godt rundt i salaten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hurtig pasta carbonara
forrige
Opskrift: Hurtig pasta carbonara
Opskrift: Copperhead - skøn vodka cocktail
næste
Opskrift: Copperhead – skøn vodka cocktail
Opskrift: Hurtig pasta carbonara
forrige
Opskrift: Hurtig pasta carbonara
Opskrift: Copperhead - skøn vodka cocktail
næste
Opskrift: Copperhead – skøn vodka cocktail

Tilføj Din Kommentar