Ingredienser
-
1 stor fennikel, grofthakket
-
2 løg, grofthakket
-
2 fed hvidløg, grofthakket
-
3 spsk. olivenolie
-
2 dl vand
-
1.5 tsk. salt
-
4 spsk. cremefraiche
-
250 g pasta, tør vægt
-
125 g varmrøget laks
Et par ord om vores opskrift
Fennikel er en fantastisk grøntsag, som danskerne spiser alt for lidt af. Når fennikel er rå og sprød, har den en frisk, let lakridsagtig smag. Prøv den fx i denne frække salat med fennikel og æble.
Giver du fennikel varme, forandrer den fuldstændigt karakter. Pludselig bliver den førhen så sprøde grøntsag helt blød og smager hen i retning af kostbare artiskokhjerter. Du kan enten bage fennikel i ovnen med lidt smør eller koge den for at opnå denne luksuriøse effekt.
I denne pastaret koger vi fennikel med løg, hvidløg, salt og peber og tilsætter til sidst lidt cremefraiche, før vi blender den. Resultatet er en ustyrligt lækker fennikelcreme, som man bare har lyst til at spise med ske.
Herefter er det let. Vend færdigkogte pastaer i cremen og servér med et drys varmrøget laks og et drys af den hakkede fennikeltop. Du kan have retten færdig på en halv time, selv om den smager mere i retning af tidskrævende og avanceret kogekunst.
Den varmrøgede laks behøver ikke være af ekstraordinær fin kvalitet. Netto har en udmærket version, der er til at betale.
Ingredienser
1 stor fennikel, grofthakket | |
2 løg, grofthakket | |
2 fed hvidløg, grofthakket | |
3 spsk. olivenolie | |
2 dl vand | |
1.5 tsk. salt | |
4 spsk. cremefraiche | |
250 g pasta, tør vægt | |
125 g varmrøget laks |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg grøntsagerne i olien, til de bliver blanke - gem fennikeltoppen til pynt |
2
Færdig
|
Kog herefter 20 minutter under låg med vand og salt |
3
Færdig
|
Tilsæt cremefraiche og blend til en ensartet creme |
4
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken og bland med fennikelcremen |
5
Færdig
|
Varm godt igennem |
6
Færdig
|
Servér med den smuldrede laks og hakket fennikeltop |