Ingredienser
-
500 g bøf
-
0.5 dl soya
-
3 tsk. korianderfrø, knust
-
3 spsk. olie
-
2 gulerødder, i tern
-
0.5 glaskål, i tern
-
1 æble, i tern
-
2 stængler blegselleri, i små stykker
-
1 bdt. forårsløg, skåret
-
400 g pasta
-
Dressing til pastasalat
-
1 bdt. mynte
-
1 bdt. persille
-
1 chili, uden kerner
-
1 fed hvidløg
-
1 håndfuld nødder
-
50 g parmesan
-
5 spsk. olie
-
2 spsk. vand
-
2 spsk. yoghurt
-
0.5 citron, saft og skal
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Du kan putte alt muligt i en pastasalat. Kød, kylling, fisk eller bare en masse dejlige grøntsager. Og du kan servere din pastasalat lun eller kold – og som hovedret eller tilbehør til andre retter.
Det vigtigste er DRESSINGEN! Det er dressingen, der binder alting sammen og gør hele forskellen på, om det er en lækker eller en lidt ligegyldig pastasalat.
Generelt skal en dressing til pastasalat være lidt fed, lidt syrlig, lidt salt, ret krydret – og så må den gerne indeholde et surmælksprodukt, som forhindrer pastaen i at opsuge dressingen og dermed smagen.
Her har vi lavet en mynte- og persillepesto med olie, citron, salt, chili og et par spsk. yoghurt. En sund og spændende dressing til pastasalat, sprængfyldt med smag og vitaminer.
Ingredienser
500 g bøf | |
0.5 dl soya | |
3 tsk. korianderfrø, knust | |
3 spsk. olie | |
2 gulerødder, i tern | |
0.5 glaskål, i tern | |
1 æble, i tern | |
2 stængler blegselleri, i små stykker | |
1 bdt. forårsløg, skåret | |
400 g pasta | |
Dressing til pastasalat |
|
1 bdt. mynte | |
1 bdt. persille | |
1 chili, uden kerner | |
1 fed hvidløg | |
1 håndfuld nødder | |
50 g parmesan | |
5 spsk. olie | |
2 spsk. vand | |
2 spsk. yoghurt | |
0.5 citron, saft og skal | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Gnid bøfferne ind i knust korianderfrø og lad dem marinere 30 minutter i soya |
2
Færdig
|
Anret grøntsagerne på et stort serveringsfad |
3
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne |
4
Færdig
|
Kør alle ingredienser til dressingen til en ensartet masse i foodprocessoren |
5
Færdig
|
Bland grøntsager og pasta godt rundt i den tyktflydende dressing |
6
Færdig
|
Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og steg ved høj varme i olien - måske kun 1 minut på hver side, hvis du ønsker dem saftige |
7
Færdig
|
Skær bøfferne i 1/2 cm tynde skiver og fordel dem over pastasalaten |