Opskrift: Perfekt persillesovs
som mormor lavede den

0 0
Opskrift: Perfekt persillesovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
60 g smør
6 spsk. mel
6 dl sødmælk
1 tsk. salt
1 bdt. kruspersille, finthakket

Gammeldags persillesovs - den smager så godt og er så let at lave

Tilhører:
  • Billig mad
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Klassisk persillesovs er en opbagt sovs. Det vil sige, at du starter med at piske mel i smeltet smør og herefter tilsætter væde. Og skal sovsen smage, som mormor eller kokken henne på kroen lavede den, så er denne væde ensbetydende med sødmælk. Ikke noget med bouillon, kogevand, piskefløde eller andre spidsfindigheder. Sødmælk, punktum.

Du kan lave den hvide grundsovs på forhånd og varme den op, når den skal serveres. Først ved servering tilsætter du den finthakkede kruspersille og tager gryden af ilden.

Vi har lavet en nem lille huskeregel, som du kan bruge som udgangspunkt både for persillesovs og andre opbagte sovser, fx brun sovs:

10 gram smør + 1 spsk. mel + 1 dl væde. Det rækker i princippet som sovs til 1 person.

Spiseskeer er forskellige af størrelse, så mængden af mel varierer. Måske skal du tilsætte lidt mere væde for at opnå præcis den konsistens, du bedst kan lide. Nogen foretrækker en meget tyk sovs, andre en mere lind udgave. Men som udgangspunkt kan du altid bruge ovenstående huskeregel.

Så er der lige dét med mængden af sovs. Professionelle kokke og cateringfirmaer beregner 1 dl sovs pr. person. Det er selvfølgelig en gennemsnitsbetragtning: I større selskaber spiser nogen meget sovs, andre undlader at tage sovs osv. Spørgsmålet er, hvordan det ser ud i din kreds? Er der sovseelskere iblandt?

Vores erfaring siger, at hvis man sætter et solidt fad stegt flæsk og en skål dejlige, varme kartofler på bordet, så bliver der spist masser af sovs. Sovsen bliver i øvrigt tykkere og tykkere, jo længere den står på fremme på bordet, så der klæber mere og mere fast på de knasende flæskeskiver, som aftenen skrider frem.

Derfor foreslår vi 1,5 dl persillesovs pr. person.

Hvad så, hvis al sovsen ikke bliver spist op – må man så genopvarme den? Svaret er: Ja! Før køleskabenes tid måtte man ikke, men nu om dage må vi gerne. Du skal bare skynde dig at afkøle sovsen og varme den godt igennem næste dag, så bliver der ingen problemer. Lav derfor hellere rigeligt med sovs.

Ingredienser

Antal personer:
60 g smør
6 spsk. mel
6 dl sødmælk
1 tsk. salt
1 bdt. kruspersille, finthakket
3 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Smelt smørret i en gryde ved middelvarme

2
Færdig

Pisk mel i

3
Færdig

Pisk mælk i lidt ad gangen, så sovsen konstant når at tykne undervejs

4
Færdig

Rør salt i og lad sovsen småkoge ved lav varme i ca. 5 minutter - nu tykner den endnu mere

5
Færdig

Er sovsen for tyk? Så pisk mere mælk i

6
Færdig

Er sovsen for tynd? Så ryst en jævning af 1 spsk. mel og 2 spsk. mælk og pisk i sovsen

7
Færdig

Lige inden servering rører du persillen i sovsen og tager gryden af varmen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Krydret omelet med ost og majs
forrige
Opskrift: Krydret omelet med ost og majs
Opskrift: Knasende ristede kikærter
næste
Opskrift: Knasende ristede kikærter
Opskrift: Krydret omelet med ost og majs
forrige
Opskrift: Krydret omelet med ost og majs
Opskrift: Knasende ristede kikærter
næste
Opskrift: Knasende ristede kikærter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here