Ingredienser
-
Rabarberkompot
-
600 g rensede rabarber
-
125 g sukker
-
1 stjerneanis, knust
-
Mandelknas
-
200 g havregryn
-
100 g mandler, grofthakket
-
100 g sukker
-
Koldskål
-
4 æggeblommer
-
200 g rørsukker
-
1 stang vanilje, kornene
-
1 citron, saft og skal
-
1 l kærnemælk
-
1 l tykmælk
-
1 bk. jordbær
Et par ord om vores opskrift
Rabarber er en af havens taknemmelige grøntsager. Den kræver ingen pasning og trives fint i halvskygge. Til gengæld for så lidt opmærksomhed giver rabarber dig masser af smag, masser af vitaminer, antioxidanter og fibre, kun få kalorier, den er god for fordøjelsen og kan beskytte mod hjerte/karsygdomme.
Med sit sursøde præg egner rabarber fantastisk til desserter, men der er forskel på, hvordan de ender med at tage sig ud. Tynde, røde stilke kan give dig en smukt rød rabarberdessert. Er stilkene derimod tykke og grønne, bliver farven snarere trist brun – beklager. Heldigvis fejler smagen ikke noget, tværtimod, og det er trods alt smagen, der tæller mest, ikke sandt?
Rabarberkoldskål består egentlig bare af en god koldskål, hvori røres en nem rabarberkompot. Mange opskrifter på rabarberkompot omhandler vanilje eller ingefær, men vi synes, stjerneanis smager langt bedre. Hvis du foretrækker den rene rabarbersmag, kan du helt undlade krydderi i kompotten.
Start med at lave din rabarberkompot, der skal køle af, før du kan bruge den. Bagefter kan du som alternativ til kammerjunker lave mandelknas med havregryn, der også skal køle af før brug. Og så er det tid til at piske en lækker, hjemmelavet kærnemælkskoldskål. Til sidst kan du med fordel snitte en bakke jordbær i koldskålen.
De æggehvider, der bliver til overs, kan du evt. bruge til at lave marengs.
Ingredienser
Rabarberkompot |
|
600 g rensede rabarber | |
125 g sukker | |
1 stjerneanis, knust | |
Mandelknas |
|
200 g havregryn | |
100 g mandler, grofthakket | |
100 g sukker | |
Koldskål |
|
4 æggeblommer | |
200 g rørsukker | |
1 stang vanilje, kornene | |
1 citron, saft og skal | |
1 l kærnemælk | |
1 l tykmælk | |
1 bk. jordbær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
RabarberkompotSkær rabarberne i tynde skiver |
2
Færdig
|
Kog med sukker og stjerneanis (uden vand!) i ca. 5-10 minutter, til rabarberne er akkurat møre |
3
Færdig
|
Blend til en ensartet masse |
4
Færdig
|
MandelknasRist havregryn, mandler og sukker på en pande, til grynene bliver brune og sprøde |
5
Færdig
|
KoldskålPisk æg, sukker, vanilje og citron hvidt og skummende |
6
Færdig
|
Rør mælkeprodukterne og den afkølede rabarberkompot i |
7
Færdig
|
Snit jordbærrene ned i koldskålen i mindre stykker |
8
Færdig
|
Servér koldskålen med et drys mandelknas på toppen |