Ingredienser
-
Rabarberkompot
-
600 g rensede rabarber
-
125 g sukker
-
1 stjerneanis, knust
-
Jordbærcoulis
-
200 g jordbær
-
4 spsk. sukker
-
Vaniljeis
-
4 økoæg
-
80 g rørsukker
-
1 stang vanilje, kornene
-
2 dl piskefløde
-
2 dl yoghurt
Et par ord om vores opskrift
Rabarber er med sin sursøde smag en fænomenal ingrediens i mange af sommerens lækre desserter. Som regel er det en god idé at koge en rabarberkompot, før du bruger de seje, sure stængler i desserten. I en kompot bliver rabarberen blødgjort og tilsat nok sukker til, at den ikke længere er sur.
Hvis dine rabarber består af tykke og grønne stængler, kan farven på kompotten blive trist og brun. Men fortvivl ikke, smagen er stadig fantastisk, og det er trods det vigtigste, ikke sandt?
Rabarberis består egentlig bare af en klassisk vaniljeis, hvori røres en nem rabarberkompot. I mange opskrifter på rabarberkompot indgår ingefær eller vanilje, men prøv i stedet med stjerneanis – det er et super match til rabarber. Du kan evt. droppe krydderi i kompotten, hvis du vil have den helt rene rabarbersmag.
Begynd med rabarberkompotten, der skal køles af, før den kan røres i isen. Bagefter kan du lave en jordbærcoulis (det tager 2 minutter), som både pynter og smager enormt godt sammen med rabarber. Og endelig er det tid til at røre en lækker, hjemmelavet vaniljeis.
Prøv også alle de andre skønne is med chokolade, lakrids, citron og hyldeblomst.
Ingredienser
Rabarberkompot |
|
600 g rensede rabarber | |
125 g sukker | |
1 stjerneanis, knust | |
Jordbærcoulis |
|
200 g jordbær | |
4 spsk. sukker | |
Vaniljeis |
|
4 økoæg | |
80 g rørsukker | |
1 stang vanilje, kornene | |
2 dl piskefløde | |
2 dl yoghurt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
RabarberkompotSkær rabarberne i tynde skiver |
2
Færdig
|
Kog med sukker og stjerneanis (uden vand!) i ca. 5-10 minutter, til rabarberne er akkurat møre |
3
Færdig
|
Blend til en ensartet masse |
4
Færdig
|
JordbærcoulisBlend jordbær og sukker – sæt på køl |
5
Færdig
|
VaniljeisPisk æggeblommer luftige med sukker og vanilje |
6
Færdig
|
Pisk æggehvider og fløde stive hver for sig |
7
Færdig
|
Bland de tre ting + den afkølede rabarberkompot med yoghurten |
8
Færdig
|
Uden ismaskine skal du røre et par gange i isen under nedfrysning |