Opskrift: Rabarberis med jordbærcoulis
- og rabarberkompot med stjerneanis

0 0
Opskrift: Rabarberis med jordbærcoulis

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Rabarberkompot
600 g rensede rabarber
125 g sukker
1 stjerneanis, knust
Jordbærcoulis
200 g jordbær
4 spsk. sukker
Vaniljeis
4 økoæg
80 g rørsukker
1 stang vanilje, kornene
2 dl piskefløde
2 dl yoghurt

Frisk rabarberkompot rørt i en klassisk vaniljeis og serveret med nem jordbærcoulis

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Rabarberkompot

  • Jordbærcoulis

  • Vaniljeis

Et par ord om vores opskrift

Del

Rabarber er med sin sursøde smag en fænomenal ingrediens i mange af sommerens lækre desserter. Som regel er det en god idé at koge en rabarberkompot, før du bruger de seje, sure stængler i desserten. I en kompot bliver rabarberen blødgjort og tilsat nok sukker til, at den ikke længere er sur.

Hvis dine rabarber består af tykke og grønne stængler, kan farven på kompotten blive trist og brun. Men fortvivl ikke, smagen er stadig fantastisk, og det er trods det vigtigste, ikke sandt?

Rabarberis består egentlig bare af en klassisk vaniljeis, hvori røres en nem rabarberkompot. I mange opskrifter på rabarberkompot indgår ingefær eller vanilje, men prøv i stedet med stjerneanis – det er et super match til rabarber. Du kan evt. droppe krydderi i kompotten, hvis du vil have den helt rene rabarbersmag.

Begynd med rabarberkompotten, der skal køles af, før den kan røres i isen. Bagefter kan du lave en jordbærcoulis (det tager 2 minutter), som både pynter og smager enormt godt sammen med rabarber. Og endelig er det tid til at røre en lækker, hjemmelavet vaniljeis.

Prøv også alle de andre skønne is med chokolade, lakrids, citron og hyldeblomst.

Ingredienser

Antal personer:
Rabarberkompot
600 g rensede rabarber
125 g sukker
1 stjerneanis, knust
Jordbærcoulis
200 g jordbær
4 spsk. sukker
Vaniljeis
4 økoæg
80 g rørsukker
1 stang vanilje, kornene
2 dl piskefløde
2 dl yoghurt

Sådan gør du

1
Færdig

Rabarberkompot

Skær rabarberne i tynde skiver

2
Færdig

Kog med sukker og stjerneanis (uden vand!) i ca. 5-10 minutter, til rabarberne er akkurat møre

3
Færdig

Blend til en ensartet masse

4
Færdig

Jordbærcoulis

Blend jordbær og sukker – sæt på køl

5
Færdig

Vaniljeis

Pisk æggeblommer luftige med sukker og vanilje

6
Færdig

Pisk æggehvider og fløde stive hver for sig

7
Færdig

Bland de tre ting + den afkølede rabarberkompot med yoghurten

8
Færdig

Uden ismaskine skal du røre et par gange i isen under nedfrysning

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sommerhalvårets skønneste rabarberkoldskål
forrige
Opskrift: Sommerhalvårets skønneste rabarberkoldskål
Opskrift: Gin og tonic for kendere
næste
Opskrift: Gin og tonic for kendere
Opskrift: Sommerhalvårets skønneste rabarberkoldskål
forrige
Opskrift: Sommerhalvårets skønneste rabarberkoldskål
Opskrift: Gin og tonic for kendere
næste
Opskrift: Gin og tonic for kendere

Tilføj Din Kommentar