Ingredienser
-
Fyld
-
200 g rabarber (2-3 stængler)
-
100 g sukker
-
1 appelsin, den revne skal
-
15 g ingefær, revet
-
Dej
-
150 g smør, blødt
-
100 g sukker
-
2 æg
-
250 g hvedemel
-
2 tsk. bagepulver
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
De klassiske, hurtigt hævede muffins er opfundet i USA i nyere tid. Denne type kager kaldes både muffins og cup cakes. Bagepulveret i dejen gør de små kager lette og luftige og utroligt hyggelige at spise.
Du kan putte alt muligt dejligt fyld i muffins. Chokolade, banan, jordbær, hindbær… her på Spicy Twist har vi udviklet nogle virkelig lækre blåbærmuffins.
I rabarbersæsonen skal der naturligvis rabarber i dine muffins. Spørgsmålet er nu, om du er på udkig efter sunde glutenfri rabarbermuffins med mandler og boghvedeflager – eller disse klassiske muffins med hvedemel, smør og sukker.
For at rabarberstykkerne ikke skal blive for sure i de søde kager, lægger vi dem 30 minutter i blød i en lage af sukker, appelsinskal og ingefær. Lagen trækker saft ud rabarberne, og denne saft bruger vi som væde i dejen i stedet for mælk eller yoghurt. Det giver vores muffins en mere intens smag af rabarber og gør dem samtidig saftigere end normalt. Virkelig lækkert!
Du kan servere rabarbermuffins, som de er – eller drysse dem med lidt flormelis – eller give gæsterne en klat rabarberkompot med på tallerkenen.
Ingredienser
Fyld |
|
200 g rabarber (2-3 stængler) | |
100 g sukker | |
1 appelsin, den revne skal | |
15 g ingefær, revet | |
Dej |
|
150 g smør, blødt | |
100 g sukker | |
2 æg | |
250 g hvedemel | |
2 tsk. bagepulver | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de rensede rabarber i 0,5 cm skiver og vend med sukker, appelsinskal og ingefær |
2
Færdig
|
Lad trække 30 minutter, så rabarberne begynder at afgive saft |
3
Færdig
|
Pisk smør og sukker grundigt sammen |
4
Færdig
|
Pisk æg, mel, bagepulver og salt i |
5
Færdig
|
Vend rabarberstykker og deres saft i dejen |
6
Færdig
|
Fyld 10-15 muffinsforme trekvart op med dej |
7
Færdig
|
Bag 20 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |
8
Færdig
|
Bag 5 minutter yderligere på næstøverste rille |