Opskrift: Klassiske rabarbermuffins
med appelsin og ingefær

0 0
Opskrift: Klassiske rabarbermuffins

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fyld
200 g rabarber (2-3 stængler)
100 g sukker
1 appelsin, den revne skal
15 g ingefær, revet
Dej
150 g smør, blødt
100 g sukker
2 æg
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt

Luftige, saftige, søde muffins med små rabarberstykker

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Fyld

  • Dej

Et par ord om vores opskrift

Del

De klassiske, hurtigt hævede muffins er opfundet i USA i nyere tid. Denne type kager kaldes både muffins og cup cakes. Bagepulveret i dejen gør de små kager lette og luftige og utroligt hyggelige at spise.

Du kan putte alt muligt dejligt fyld i muffins. Chokolade, banan, jordbær, hindbær… her på Spicy Twist har vi udviklet nogle virkelig lækre blåbærmuffins.

I rabarbersæsonen skal der naturligvis rabarber i dine muffins. Spørgsmålet er nu, om du er på udkig efter sunde glutenfri rabarbermuffins med mandler og boghvedeflager – eller disse klassiske muffins med hvedemel, smør og sukker.

For at rabarberstykkerne ikke skal blive for sure i de søde kager, lægger vi dem 30 minutter i blød i en lage af sukker, appelsinskal og ingefær. Lagen trækker saft ud rabarberne, og denne saft bruger vi som væde i dejen i stedet for mælk eller yoghurt. Det giver vores muffins en mere intens smag af rabarber og gør dem samtidig saftigere end normalt. Virkelig lækkert!

Du kan servere rabarbermuffins, som de er – eller drysse dem med lidt flormelis – eller give gæsterne en klat rabarberkompot med på tallerkenen.

Ingredienser

Antal personer:
Fyld
200 g rabarber (2-3 stængler)
100 g sukker
1 appelsin, den revne skal
15 g ingefær, revet
Dej
150 g smør, blødt
100 g sukker
2 æg
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær de rensede rabarber i 0,5 cm skiver og vend med sukker, appelsinskal og ingefær

2
Færdig

Lad trække 30 minutter, så rabarberne begynder at afgive saft

3
Færdig

Pisk smør og sukker grundigt sammen

4
Færdig

Pisk æg, mel, bagepulver og salt i

5
Færdig

Vend rabarberstykker og deres saft i dejen

6
Færdig

Fyld 10-15 muffinsforme trekvart op med dej

7
Færdig

Bag 20 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

8
Færdig

Bag 5 minutter yderligere på næstøverste rille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Knuste kartofler - smashed potatoes
forrige
Opskrift: Knuste kartofler – smashed potatoes
Opskrift: Spicy Twists Habanero Hot Sauce
næste
Opskrift: Spicy Twists Habanero Hot Sauce
Opskrift: Knuste kartofler - smashed potatoes
forrige
Opskrift: Knuste kartofler – smashed potatoes
Opskrift: Spicy Twists Habanero Hot Sauce
næste
Opskrift: Spicy Twists Habanero Hot Sauce

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here