Ingredienser
-
1 bdt. rabarber
-
3 spsk. sukker eller Sukrin
-
1 fl Brøndum Klar eller vodka
Et par ord om vores opskrift
Til en pragtfuld frokost på restaurant Selma anbefalede den muntre tjener stedets hjemmelavede rabarbersnaps til en mindeværdig sildemad. Wow!
På nærmest magisk vis matcher rabarbersnaps de sursøde sildefileter, så det grangiveligt føles, som om de to ting er skabt for at komplettere hinanden.
Rabarbersnaps kan i dén grad anbefales til årets frokoster – også selv om der ikke serveres sild. For rabarbersnaps smager lige så godt til en frikadelle, en bid blå ost eller en dessert, der ikke er for voldsomt sød.
Nå ja, og så gør det vel ikke noget, at rabarbersnaps ligner 1/2 million i glasset. Man kan vel ikke gøre for, at man har charme…
Til alt held er rabarbersnaps ubegribeligt let at lave. Skær rabarberne i tynde skiver, rør rundt med lidt sukker eller Sukrin, til sukkeret er opløst (det tager 3 minutter), hæld snaps eller vodka over og lad trække 14 dage. That’s it.
Rabarbersnaps skal hverken være sur eller sød, bare let frugtet og lige tilpas. Snapsen skal serveres kølig, men ikke isnende.
Se også vores opskrifter på porsesnaps og solbærsnaps
Rabarber har sæson fra april og nogle måneder frem. Vores anbefaling er at lave nogle flasker, når du alligevel er i gang – så kan du byde dine gæster på den skønne smag af forår hele året rundt. Den bliver ekstra populær til en julefrokost, for eksempel.
Er du på udkig efter gode sildeopskrifter, så se her:
3 vilde sild – karrysild, dildsild og tomatsild – kryddersild med rødbede og peberrod – hjemmelavede kryddersild
Ingredienser
1 bdt. rabarber | |
3 spsk. sukker eller Sukrin | |
1 fl Brøndum Klar eller vodka |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens rabarberne og skær i tynde skiver (0,5 cm) |
2
Færdig
|
Rør sukker og rabarber rundt, til sukkeret er opløst - det tager et par minutter |
3
Færdig
|
Øs blandingen ned i et sylteglas, hæld alkohol over og luk tæt til |
4
Færdig
|
Si snapsen efter 14 dage og stil i køleskab, til den skal bruges |
6 Comments Skjul kommentarer
Kan man bruge rabarber som er frosen
Kære Britta
Du kan givetvis bruge frossen rabarber, men den skal nok tøs op først.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist
Et bundt ???? Hvor mange gram? ‘Et bundt’ synes jeg er noget udefinerbart
Kære Marianne
God pointe! Sagen er, at vores rabarberpusher altid sælger bundter, der er cirka lige store, så vi aner ikke, hvor meget de vejer. Men det drejer sig vel om 8-10 stængler, der ikke er voldsomt tykke. Håber, det hjælper lidt?
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist
Hej, jeg tænker om I har en opskrift på, hvad man evt. kan bruge de fra sigtede rabarber til, tænker at de er for gode til, at smide ud??
Kære Cecilie
Måske kan du genbruge rabarberresterne på vaniljeis? Du skal dog tænke på, at de smager kraftigt af alkohol.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist