Opskrift: Himmelsk rabarbersnaps

0 0
Opskrift: Himmelsk rabarbersnaps

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 bdt. rabarber
3 spsk. sukker eller Sukrin
1 fl Brøndum Klar eller vodka

Superlækker snaps, som er lige god med og uden sild

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Til en pragtfuld frokost på restaurant Selma anbefalede den muntre tjener stedets hjemmelavede rabarbersnaps til en mindeværdig sildemad. Wow!

På nærmest magisk vis matcher rabarbersnaps de sursøde sildefileter, så det grangiveligt føles, som om de to ting er skabt for at komplettere hinanden.

Rabarbersnaps kan i dén grad anbefales til årets frokoster – også selv om der ikke serveres sild. For rabarbersnaps smager lige så godt til en frikadelle, en bid blå ost eller en dessert, der ikke er for voldsomt sød.

Nå ja, og så gør det vel ikke noget, at rabarbersnaps ligner 1/2 million i glasset. Man kan vel ikke gøre for, at man har charme…

Til alt held er rabarbersnaps ubegribeligt let at lave. Skær rabarberne i tynde skiver, rør rundt med lidt sukker eller Sukrin, til sukkeret er opløst (det tager 3 minutter), hæld snaps eller vodka over og lad trække 14 dage. That’s it.

Rabarbersnaps skal hverken være sur eller sød, bare let frugtet og lige tilpas. Snapsen skal serveres kølig, men ikke isnende.

Se også vores opskrifter på porsesnaps og solbærsnaps

Rabarber har sæson fra april og nogle måneder frem. Vores anbefaling er at lave nogle flasker, når du alligevel er i gang – så kan du byde dine gæster på den skønne smag af forår hele året rundt. Den bliver ekstra populær til en julefrokost, for eksempel.

Er du på udkig efter gode sildeopskrifter, så se her:

3 vilde sildkarrysild, dildsild og tomatsildkryddersild med rødbede og peberrodhjemmelavede kryddersild

Ingredienser

Antal personer:
1 bdt. rabarber
3 spsk. sukker eller Sukrin
1 fl Brøndum Klar eller vodka
4 fra 26 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rens rabarberne og skær i tynde skiver (0,5 cm)

2
Færdig

Rør sukker og rabarber rundt, til sukkeret er opløst - det tager et par minutter

3
Færdig

Øs blandingen ned i et sylteglas, hæld alkohol over og luk tæt til

4
Færdig

Si snapsen efter 14 dage og stil i køleskab, til den skal bruges

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Stegt-kyllingeskind-som-flaeskesvaer
forrige
Opskrift: Stegt kyllingeskind som flæskesvær – i ovn og på pande
Vaniljeyoghurt-med-baer-og-sukrinsirup
næste
Opskrift: Vaniljeyoghurt med bær og SukrinSirup
Stegt-kyllingeskind-som-flaeskesvaer
forrige
Opskrift: Stegt kyllingeskind som flæskesvær – i ovn og på pande
Vaniljeyoghurt-med-baer-og-sukrinsirup
næste
Opskrift: Vaniljeyoghurt med bær og SukrinSirup

6 Comments Skjul kommentarer

Kære Britta

Du kan givetvis bruge frossen rabarber, men den skal nok tøs op først.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Kære Marianne

God pointe! Sagen er, at vores rabarberpusher altid sælger bundter, der er cirka lige store, så vi aner ikke, hvor meget de vejer. Men det drejer sig vel om 8-10 stængler, der ikke er voldsomt tykke. Håber, det hjælper lidt?

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Hej, jeg tænker om I har en opskrift på, hvad man evt. kan bruge de fra sigtede rabarber til, tænker at de er for gode til, at smide ud??

Kære Cecilie

Måske kan du genbruge rabarberresterne på vaniljeis? Du skal dog tænke på, at de smager kraftigt af alkohol.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here