Opskrift: Rimmet torsk med citronfløde
- jordskokker, æbler og esdragon

0 0
Opskrift: Rimmet torsk med citronfløde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Rimmet torsk
300 g rå torsk
1 spsk. fint salt
1.5 tsk. sukker
Citronfløde
1.5 dl piskefløde
1 citron, den revne skal
3 spsk. citronsaft
2 tsk. grov sennep
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. sukker
Jordskoksalat
150 g jordskokker, skrællet
1 æble
0.5 citron, saften
1 tsk. sukker
Frisk eller tørret esdragon

Prøv en frisk forret med råmarineret fisk og en sprød salat

Ingredienser

  • Rimmet torsk

  • Citronfløde

  • Jordskoksalat

Et par ord om vores opskrift

Del

Rimning er en gammel, svensk konserveringsmetode, hvor kød eller fisk behandles med salt for at øge holdbarheden.

Nutidens kokke har luret, at marinering med salt også gør noget godt for kødets eller fiskens smag. Derfor taler man i dag oftere om gourmetsaltning end om rimning. Prøv for eksempel at tage din bøf eller laks ud af køleskabet 1 time før tilberedning og gnid med lidt salt – dét er vejen frem!

Tilbage til rimning. Foruden salt bruger man i dag også sukker, når man rimmer fisk. Det giver en mere afbalanceret smag. Måske tænker du, at det minder om gravning – altså måden man laver gravad laks på. Og ja, metoderne er stort set ens; ved gravning tilføjer man desuden krydderier som dild og peber.

Se også vores luksus ingefær-gravad laks.

Normalt skal en torskefilet rimmes i mindst et helt døgn for at opnå det rette saltindhold. Men hvis du skærer torsken i tynde skiver, før du tilsætter salt og sukker, kan du nøjes med 2 timers marineringstid.

Køb en havfrisk torskeloin af din fiskehandler, frys den ned nogle timer og skær den nu i papirtynde skiver, mens den endnu er let frossen.

Den magre, let salte fisk skal have et modspil af noget rundt, noget syrligt, noget sprødt og noget krydret. Her kommer en dejlig citronfløde tilsmagt med grov sennep ind i billedet – suppleret af knasende jordskok- og æbletern og et let drys frisk eller tørret esdragon.

Vil du virkelig forkæle gæsterne, serverer du hjemmebagte kuvertbrød til. Både et glas tør hvidvin eller øl & snaps kan bruges til at skylle de gode sager ned med.

Ingredienser

Antal personer:
Rimmet torsk
300 g rå torsk
1 spsk. fint salt
1.5 tsk. sukker
Citronfløde
1.5 dl piskefløde
1 citron, den revne skal
3 spsk. citronsaft
2 tsk. grov sennep
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. sukker
Jordskoksalat
150 g jordskokker, skrællet
1 æble
0.5 citron, saften
1 tsk. sukker
Frisk eller tørret esdragon
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær den optøede torsk i papirtynde skiver, bland med salt og sukker og sæt på køl et par timer

2
Færdig

Før anretning skal fisken lige duppes tør med køkkenrulle

3
Færdig

Rør alle ingredienser til citronfløde sammen og lad det størkne lidt ved stuetemperatur

4
Færdig

Skær jordskokker og æble i bittesmå tern og bland med citron og sukker

5
Færdig

Anret tallerkener med rimmet torsk, klatter af citronfløde, jordskoksalat og et drys esdragon

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Mumset broccoli hummus
forrige
Opskrift: Mumset broccoli hummus
Opskrift: Spiced rice à la Zanzibar
næste
Opskrift: Spiced rice à la Zanzibar
Opskrift: Mumset broccoli hummus
forrige
Opskrift: Mumset broccoli hummus
Opskrift: Spiced rice à la Zanzibar
næste
Opskrift: Spiced rice à la Zanzibar

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here