Ingredienser
-
2 kg rodfrugter
-
4 spsk. olie
-
2 spsk. æbleeddike
-
2 spsk. rosmarin
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
-
Persillepesto
-
1 bdt. persille
-
60 g parmesan
-
60 g hasselnødder
-
1 fed hvidløg
-
0.5 citron, skal og saft
-
0.5 dl olie
-
0.5 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Hvis du bare laver rigeligt af dem, så kan ovnbagte rodfrugter være en både nem, lækker, sund og billig hovedret. Uden kød til, men til gengæld med en god, fyldig persillepesto over.
Men selvfølgelig kan du også bruge denne opskrift, hvis du ‘bare’ påtænker at bruge dine bagte rodfrugter som tilbehør til kød eller fisk.
Som du sikkert ved, bliver rodfrugter søde at blive bagt i ovnen. Derfor synes vi, det er overflødigt at bruge sukker, som mange opskrifter foreslår. Tværtimod trænger rodfrugterne til lidt syre (æbleeddike), salt og krydderier. Det gør grøntsagerne saftigere og giver dem en mindre ensformig smag.
Og apropos det ensformige: Lad være med at rode rodfrugterne sammen. Læg dem hver for sig i det ovnfaste fad, så du kan smage hver enkelt grøntsag. På den måde kommer retten også til at bestå af flere forskellige elementer i stedet for en omgang ruskomsnusk, hvor alt smager ens.
Vi har brugt kartofler, gulerødder, rødbeder – og glaskål, der jo ikke er en rodfrugt. Du kan også bruge selleri, majroer, hele løg og alt muligt andet. Og persillen i pestoen kan sagtens erstattes af fx basilikum og/eller soltørrede tomater.
Ingredienser
2 kg rodfrugter | |
4 spsk. olie | |
2 spsk. æbleeddike | |
2 spsk. rosmarin | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. chiliflager | |
Persillepesto |
|
1 bdt. persille | |
60 g parmesan | |
60 g hasselnødder | |
1 fed hvidløg | |
0.5 citron, skal og saft | |
0.5 dl olie | |
0.5 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens og skær rodfrugterne i mundrette stykker |
2
Færdig
|
Bland rodfrugterne med de øvrige ingredienser i et ovnfast fad og bag 45 minutter i en 200 g varm ovn |
3
Færdig
|
Blend ingredienserne til persillepesto og servér til rodfrugterne |