Opskrift: Rodfrugter i ovn som hovedret
med en fyldig persillepesto

0 0
Opskrift: Rodfrugter i ovn som hovedret

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 kg rodfrugter
4 spsk. olie
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. rosmarin
1.5 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
Persillepesto
1 bdt. persille
60 g parmesan
60 g hasselnødder
1 fed hvidløg
0.5 citron, skal og saft
0.5 dl olie
0.5 dl vand
0.5 tsk. salt
Peber

Snup en vegetardag med dejlige danske rodfrugter

Tilhører:
  • Billig mad
  • Nem og hurtig mad
  • Slankemad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Persillepesto

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du bare laver rigeligt af dem, så kan ovnbagte rodfrugter være en både nem, lækker, sund og billig hovedret. Uden kød til, men til gengæld med en god, fyldig persillepesto over.

Men selvfølgelig kan du også bruge denne opskrift, hvis du ‘bare’ påtænker at bruge dine bagte rodfrugter som tilbehør til kød eller fisk.

Som du sikkert ved, bliver rodfrugter søde at blive bagt i ovnen. Derfor synes vi, det er overflødigt at bruge sukker, som mange opskrifter foreslår. Tværtimod trænger rodfrugterne til lidt syre (æbleeddike), salt og krydderier. Det gør grøntsagerne saftigere og giver dem en mindre ensformig smag.

Og apropos det ensformige: Lad være med at rode rodfrugterne sammen. Læg dem hver for sig i det ovnfaste fad, så du kan smage hver enkelt grøntsag. På den måde kommer retten også til at bestå af flere forskellige elementer i stedet for en omgang ruskomsnusk, hvor alt smager ens.

Vi har brugt kartofler, gulerødder, rødbeder – og glaskål, der jo ikke er en rodfrugt. Du kan også bruge selleri, majroer, hele løg og alt muligt andet. Og persillen i pestoen kan sagtens erstattes af fx basilikum og/eller soltørrede tomater.

Ingredienser

Antal personer:
2 kg rodfrugter
4 spsk. olie
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. rosmarin
1.5 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
Persillepesto
1 bdt. persille
60 g parmesan
60 g hasselnødder
1 fed hvidløg
0.5 citron, skal og saft
0.5 dl olie
0.5 dl vand
0.5 tsk. salt
Peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rens og skær rodfrugterne i mundrette stykker

2
Færdig

Bland rodfrugterne med de øvrige ingredienser i et ovnfast fad og bag 45 minutter i en 200 g varm ovn

3
Færdig

Blend ingredienserne til persillepesto og servér til rodfrugterne

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sunde boller med rodfrugter
forrige
Opskrift: Sunde boller med rodfrugter
Krydret hokkaido græskarsuppe
næste
Opskrift: Krydret hokkaido græskarsuppe
Opskrift: Sunde boller med rodfrugter
forrige
Opskrift: Sunde boller med rodfrugter
Krydret hokkaido græskarsuppe
næste
Opskrift: Krydret hokkaido græskarsuppe

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here