Ingredienser
-
1 lammerack
-
Marinade
-
4 spsk. olie
-
1 spsk. rosmarin, pulveriseret
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. salt
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 citron, den revne skal
Et par ord om vores opskrift
Nogen kalder det udskårne lammerack for slikkepinde, og sandt er det, at formen på de fine, reelle kødstykker kan minde om det populære slik. Men her stopper sammenligningen også.
Lammerack kommer fra tykkammen og er en anelse grovere i kødet end lammekrone. Men smagen er fantastisk, og med den rette behandling (og opskrift) får du en udskæring, der snildt kan måle sig med den langt dyrere krone.
Du kan servere lammerack med ovnstegte kartofler og en knasende sprød rødbedecarpaccio. Eller som en alternativ tapas-ret.
Ingredienser
1 lammerack | |
Marinade |
|
4 spsk. olie | |
1 spsk. rosmarin, pulveriseret | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. salt | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 citron, den revne skal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland ingredienserne til marinaden og pensl kødet grundigt |
2
Færdig
|
Marinér kødet mindst 1 time, gerne mere |
3
Færdig
|
Steg kødet 25 minutter i en 180 g varm ovn samt 5 minutter på grill |
4
Færdig
|
Pensl det varme kød med lidt mere olie |
5
Færdig
|
Lad trække 10 minutter, før racket skæres i rosa ‘koteletter’ |