Opskrift: Skøn rosensaft fra egen have
- med rosenblade, sukker og citron

Opskrift: Skøn rosensaft fra egen have

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g rosenblade
250 g sukker
1 liter vand
1 citron, saften
1 tsk. citronsyre
Atamon

Rosensaft er mindst lige så lækkert som hyldeblomstsaft

Tilhører:
  • Børnemad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Drik din have – i stedet for at lade alle de dejlige rosenblade gå til spilde…

Rosensaft smager fuldstændigt, som de udsprungne roser dufter. Blomsteragtigt, sødt, raffineret, let parfumeret – sådan en duft, som eventyrprinsesser ville tage bad i.

På en måde minder rosensaft om hyldeblomstsaft med sine blomsteragtige noter. Rosensaft smager mindst lige så godt som hyldeblomstsaft, det er bare meget hurtigere at lave.

Til rosensaft kan du bruge blade fra alle slags roser, bare de ikke har været sprøjtet. Hybenroser fra stranden er mindst lige så gode som haveroser og giver en dybere farve. Vi brugte 90% haveroser og 10% hybenroser.

For at få 1 liter saft plukker du en STOR skålfuld rosenblade (250 gram), koger bladene 5 minutter i vand med sukker, tilsætter saften fra 1 citron og lidt citronsyre. Og så skal saften bare sies. Alt i alt tager det under 30 minutter. Har du mange roser, kan du lige så godt lave en større portion med det samme.

Glæd dig til miraklet, når du koger rosenbladene. Efter 5 minutter ligner de et trist karnevalsoptog i gråvejr. Så tilsætter du citron og simsalabim: Der er igen fuld knald på farverne; karnevallet danser pludselig i solskin ☺

Rosensaft gør lige stor glæde hos børn og voksne:

Hvis du ønsker at lave rosensirup i stedet for rosensaft, så brug kun den halve mængde vand, si saften efter 5 minutter og kog ind, til saften har sirupkonsistens. Rosensirup smager forrygende på pandekager, is og alle mulige andre desserter og drinks.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Pluk en STOR skålfuld rosenblade og ryst dem godt, så insekter når at undslippe

2
Færdig

Kog sukker og vand sammen, så sukkeret bliver opløst

3
Færdig

Tilsæt rosenblade og kog 5 minutter

4
Færdig

Tilsæt citronsaft og citronsyre, giv et opkog og tag gryden af ilden

5
Færdig

Si den varme saft gennem en fintmasket sigte

6
Færdig

Hæld på patentflasker, som du lige har rystet lidt Atamon rundt i

7
Færdig

Luk flaskerne til, mens saften stadig er meget varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Detox-te med gurkemeje og ingefær
forrige
Opskrift: Detox-te med gurkemeje og ingefær
Opskrift: Rødvinsmarineret dyrekølle på grill
næste
Opskrift: Rødvinsmarineret dyrekølle på grill
Opskrift: Detox-te med gurkemeje og ingefær
forrige
Opskrift: Detox-te med gurkemeje og ingefær
Opskrift: Rødvinsmarineret dyrekølle på grill
næste
Opskrift: Rødvinsmarineret dyrekølle på grill

Tilføj Din Kommentar