Ingredienser
-
250 g rosenblade
-
250 g sukker
-
1 liter vand
-
1 citron, saften
-
1 tsk. citronsyre
-
Atamon
Et par ord om vores opskrift
Drik din have – i stedet for at lade alle de dejlige rosenblade gå til spilde…
Rosensaft smager fuldstændigt, som de udsprungne roser dufter. Blomsteragtigt, sødt, raffineret, let parfumeret – sådan en duft, som eventyrprinsesser ville tage bad i.
På en måde minder rosensaft om hyldeblomstsaft med sine blomsteragtige noter. Rosensaft smager mindst lige så godt som hyldeblomstsaft, det er bare meget hurtigere at lave.
Til rosensaft kan du bruge blade fra alle slags roser, bare de ikke har været sprøjtet. Hybenroser fra stranden er mindst lige så gode som haveroser og giver en dybere farve. Vi brugte 90% haveroser og 10% hybenroser.
For at få 1 liter saft plukker du en STOR skålfuld rosenblade (250 gram), koger bladene 5 minutter i vand med sukker, tilsætter saften fra 1 citron og lidt citronsyre. Og så skal saften bare sies. Alt i alt tager det under 30 minutter. Har du mange roser, kan du lige så godt lave en større portion med det samme.
Glæd dig til miraklet, når du koger rosenbladene. Efter 5 minutter ligner de et trist karnevalsoptog i gråvejr. Så tilsætter du citron og simsalabim: Der er igen fuld knald på farverne; karnevallet danser pludselig i solskin ☺
Rosensaft gør lige stor glæde hos børn og voksne:
- Rosensaftevand laver du af 1 del rosensaft, 2 dele vand og isklumper.
- Pink & Tonic laver du sådan her: https://spicytwist.dk/opskrift/pink-tonic/
Hvis du ønsker at lave rosensirup i stedet for rosensaft, så brug kun den halve mængde vand, si saften efter 5 minutter og kog ind, til saften har sirupkonsistens. Rosensirup smager forrygende på pandekager, is og alle mulige andre desserter og drinks.
Ingredienser
250 g rosenblade | |
250 g sukker | |
1 liter vand | |
1 citron, saften | |
1 tsk. citronsyre | |
Atamon |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pluk en STOR skålfuld rosenblade og ryst dem godt, så insekter når at undslippe |
2
Færdig
|
Kog sukker og vand sammen, så sukkeret bliver opløst |
3
Færdig
|
Tilsæt rosenblade og kog 5 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt citronsaft og citronsyre, giv et opkog og tag gryden af ilden |
5
Færdig
|
Si den varme saft gennem en fintmasket sigte |
6
Færdig
|
Hæld på patentflasker, som du lige har rystet lidt Atamon rundt i |
7
Færdig
|
Luk flaskerne til, mens saften stadig er meget varm |