• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Rysteribs & Ribs med græsk yoghurt og akaciehonning

Opskrift: Rysteribs & Ribs med græsk yoghurt og akaciehonning

0 0
Opskrift: Rysteribs & Ribs med græsk yoghurt og akaciehonning

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Græsk yoghurt
Ribs
Akaciehonning
Mynteblade

Herlig sommerdessert på 5 minutter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

De skønne syrligt-søde ribs er i sæson fra juli til august. Her på Spicy Twists sommerredaktion har vi en indtrængende opfordring:

Spis så mange ribs, du orker! Og spis dem, som de er (rå).

De fleste ribs bliver givetvis brugt til ribsgelé og ribssaft. Begge dele smager dejligt, men det er med ribs som med så mange andre bær (jordbær, hindbær, blåbær…) – jo mere varme de får, jo længere fjerner du dig fra smagen af det friske bær. Og jo flere vitaminer går tabt.

Derfor får du her 2 opskrifter eller snarere ideer til, hvordan du bruger de rå ribs. Og ja, du kan bruge både gule ribs og røde ribs. Ligesom med mennesker betyder farven ikke noget.

Den første opskrift er en gammel mormorklassiker med det sjove og ganske sigende navn: Rysteribs. Som navnet antyder, består retten såmænd bare af ribs og sukker, der rystes sammen.

Rysteribs kan spises på morgenmaden, som “syltetøj” til flæskestegen og frikadellerne og som tilbehør på ostebordet.

Rysteribs

  • 200 g ribs
  • 75 g sukker

Sådan gør du:

Pluk ribsene af stilkene, hæld i en tæt beholder eller et stort glas med låg sammen med sukkeret og ryst hårdt, indtil bærrene safter, og sukkeret bliver opløst. Sådan.

Den anden opskrift er egentlig mere en idé til en portion morgenmad eller dessert: Servér en portion god, græsk yoghurt med masser af rå ribs og en generøs klat akaciehonning. Pynt evt. med et mynteblad eller citronmelisse.

Hvis du ikke er så vild med at få for meget sukker, som der jo er i honning, så køb en bøtte SukrinSirup Gold i stedet for. Det smager dejligt og har slet ikke sukkerets sundhedsskadelige bieffekter.

Ingredienser

Antal personer:
Græsk yoghurt
Ribs
Akaciehonning
Mynteblade
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

I bunden af en pæn skål øser du så meget yoghurt, du har lyst til

2
Færdig

Pluk ribsene af stilkene og strø dem over yoghurten

3
Færdig

Hæld flydende honning over, til du skammer dig

4
Færdig

Pynt med et mynteblad eller to

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Squash-pasta-zucchini-noodles-med-aubergine-bolognese
forrige
Opskrift: Squashpasta / zucchini noodles
Chirashi-sushi-sushi-bowl
næste
Opskrift: Chirashi sushi – sushi bowl
Squash-pasta-zucchini-noodles-med-aubergine-bolognese
forrige
Opskrift: Squashpasta / zucchini noodles
Chirashi-sushi-sushi-bowl
næste
Opskrift: Chirashi sushi – sushi bowl

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here