Ingredienser
-
1 kg små kartofler
-
1 liter vand
-
50 g salt
Et par ord om vores opskrift
Du kender det jo allerede fra pommes frites og chips: Kombinationen af kartofler og salt er uimodståelig.
Du kan lave saltbagte kartofler både i ovn og gryde. I ovn skal du bruge en frygtelig masse salt for at få det til at lykkes, så hvorfor ikke prøve i en gryde? Det er ikke spor svært.
Du kan spise saltkartofler som tilbehør til alt muligt – eller bare som snack med en skål hjemmelavet aioli (hvidløgsmajonæse). Sådan én tager 5 minutter at lave!
Ingredienser
1 kg små kartofler | |
1 liter vand | |
50 g salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kartoflerne i det salte vand, til de er akkurat møre (10-15 minutter) |
2
Færdig
|
Hæld næsten al vandet fra og kog kartoflerne videre i en bundskjuler, til alt vandet er fordampet |
3
Færdig
|
Kartoflerne har nu et tyndt hvidt lag |
4
Færdig
|
Vend kartoflerne forsigtigt rundt i gryden med en træske, mens der stadig er varme på |
5
Færdig
|
Til sidst er kartoflerne helt tørre, lidt rynkede - og klar til servering |