Ingredienser
-
10 mellemstore kartofler, i grove tern
-
6 æg
-
2 løg, groft hakket
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 stor chili, uden kerner
-
3 tsk. rosmarin
-
2 tsk. salt
-
1 mozzarellaost
Et par ord om vores opskrift
Tortilla er en fyldig spansk omelet eller æggekage – en skøn kartoffelpandekage, der primært består af kartofler og æg. Altid stegt på pande i generøse mængder olie.
Denne opskrift er betydeligt nemmere og en smule sundere end det spanske udgangspunkt. Vi erstatter olien med bagepapir og steger pandekagen i ovnen, så vi slipper for besværet med at skulle vende fyren på panden midt i processen (det går tit galt).
Og når vi nu er i gang med at spolere den enkle, spanske opskrift, hvorfor så ikke tilføje lidt krydderier og andet godt, så vi får en komplet middagsret. Uden kød.
Du kan naturligvis også bruge tortillaen som tilbehør til kød eller fisk.
Fortæl os, hvad du synes om opskriften. Både ros og ris modtages med kyshånd. Klik på kommentarfeltet herunder og skriv din (k)ærlige mening.
Ingredienser
10 mellemstore kartofler, i grove tern | |
6 æg | |
2 løg, groft hakket | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 stor chili, uden kerner | |
3 tsk. rosmarin | |
2 tsk. salt | |
1 mozzarellaost |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kartoflerne i 6-7 minutter |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser (minus ost) sammen |
3
Færdig
|
Hæld kartofler og æggemasse i et ildfast fad foret med bagepapir |
4
Færdig
|
Pynt med tynde skiver mozzarella |
5
Færdig
|
Bag 25 minutter i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Giv tortillaen et par minutters grill til sidst |