Ingredienser
-
100 g sukker
-
1 dl sirup
-
150 g smør
-
300 g mel
-
50 g hakkede mandler
-
Lidt hakket sukat
-
Lidt hakket pomeransskal
-
1 tsk. kardemomme
-
1.5 tsk. natron
-
1 tsk. ingefær
-
2 tsk. kanel
-
1 tsk. nelliker
-
0.5 tsk. muskatnød
Et par ord om vores opskrift
Denne gamle familieopskrift på brunkager har mindst 100 år på bagen. Det var altså sådan, man bagte brunkager, da bedstemor var ung.
Præcis hvor opskriften stammer fra, er usikkert, men den har uden tvivl været brugt på Langeland, hvor en ældre tøs videregav den mundtligt til mor Hanne, der siden er flyttet fra Odense til Farum.
Mor Hanne bager hvert år en ordentlig portion af de sprøde brune kager, og så får vi alle sammen et fyldt patentglas omviklet med rødt bånd … og SÅ er det jul! Ingen af os tøver med at kalde dem:
VERDENS BEDSTE BRUNKAGER
Det mest forunderlige er nok, at så gode kager er så nemme at lave. Du skal bare sørge for at have indkøbt alle de varme, hyggelige julekrydderier. Og så er det ellers bare om at følge opskriften punkt for punkt.
Ingredienser
100 g sukker | |
1 dl sirup | |
150 g smør | |
300 g mel | |
50 g hakkede mandler | |
Lidt hakket sukat | |
Lidt hakket pomeransskal | |
1 tsk. kardemomme | |
1.5 tsk. natron | |
1 tsk. ingefær | |
2 tsk. kanel | |
1 tsk. nelliker | |
0.5 tsk. muskatnød |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog sukker og sirup hurtigt sammen og tag af ilden |
2
Færdig
|
Rør smørret i og afkøl |
3
Færdig
|
Ælt alt resten i |
4
Færdig
|
Tril 4 pølser og afkøl, til dejen er stiv |
5
Færdig
|
Skær i passende skiver og læg på bagepapir |
6
Færdig
|
Bag ca. 5 minutter i en 225 gader varm ovn |