Opskrift: Mor Hannes sprøde brunkager
med 5 krydderier, mandler og sukat

0 0
Opskrift: Mor Hannes sprøde brunkager

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
100 g sukker
1 dl sirup
150 g smør
300 g mel
50 g hakkede mandler
Lidt hakket sukat
Lidt hakket pomeransskal
1 tsk. kardemomme
1.5 tsk. natron
1 tsk. ingefær
2 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
0.5 tsk. muskatnød

Gammeldaws brunkager med alle de gode sager i

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne gamle familieopskrift på brunkager har mindst 100 år på bagen. Det var altså sådan, man bagte brunkager, da bedstemor var ung.

Præcis hvor opskriften stammer fra, er usikkert, men den har uden tvivl været brugt på Langeland, hvor en ældre tøs videregav den mundtligt til mor Hanne, der siden er flyttet fra Odense til Farum.

Mor Hanne bager hvert år en ordentlig portion af de sprøde brune kager, og så får vi alle sammen et fyldt patentglas omviklet med rødt bånd … og SÅ er det jul! Ingen af os tøver med at kalde dem:

VERDENS BEDSTE BRUNKAGER

Det mest forunderlige er nok, at så gode kager er så nemme at lave. Du skal bare sørge for at have indkøbt alle de varme, hyggelige julekrydderier. Og så er det ellers bare om at følge opskriften punkt for punkt.

Ingredienser

Antal personer:
100 g sukker
1 dl sirup
150 g smør
300 g mel
50 g hakkede mandler
Lidt hakket sukat
Lidt hakket pomeransskal
1 tsk. kardemomme
1.5 tsk. natron
1 tsk. ingefær
2 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
0.5 tsk. muskatnød
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog sukker og sirup hurtigt sammen og tag af ilden

2
Færdig

Rør smørret i og afkøl

3
Færdig

Ælt alt resten i

4
Færdig

Tril 4 pølser og afkøl, til dejen er stiv

5
Færdig

Skær i passende skiver og læg på bagepapir

6
Færdig

Bag ca. 5 minutter i en 225 gader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vaniljeis med nøddekrokant
forrige
Opskrift: Nem og knasende nøddekrokant
Opskrift: Knasende sprødt ymerdrys
næste
Opskrift: Knasende sprødt ymerdrys
Opskrift: Vaniljeis med nøddekrokant
forrige
Opskrift: Nem og knasende nøddekrokant
Opskrift: Knasende sprødt ymerdrys
næste
Opskrift: Knasende sprødt ymerdrys

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here