Ingredienser
-
2 andebryster
-
Salt, peber
-
400 g ægnudler
-
Grøntsager
-
1 broccoli
-
2 gulerødder
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
Lo Mein-sauce
-
2 dl kyllingebouillon
-
4 spsk. hoisinsauce
-
4 spsk. soya
-
2 spsk. olivenolie
-
2 spsk. majsstivelse
Et par ord om vores opskrift
For at starte med andebrystet, så er det tilberedt efter den ufejlbarlige 10/10/10-metode, som giver kødet præcis den varme, det har behov for – det bliver hverken for rødt eller for tørt, bare saftigt og godt.
10/10/10-metoden er så nem som at klø sig i nakken: På en varm pande giver du andebrystet, der er krydret grundigt med salt og peber, 10 minutter på skindsiden og 10 minutter på kødsiden. Herefter skal andebrystet hvile 10 minutter utildækket, før du skærer det i tynde skiver. Kan det være lettere?
Se også vores opskrifter på stegt andebryst med eksotisk rødkålssalat og sprængt andebryst med æblepeberrod
De mumsede nudler med sprøde grøntsager og en lækker sauce, som andebrystet placeres på, hedder Lo Mein.
Lo Mein betyder omrørte nudler på kinesisk. I vores del af verden er retten nok bedst kendt fra USA, hvor det er blandt det mest populære fastfood fra kinesiske takeaway-restauranter.
De bløde nudler og de sprøde grøntsager, der er fedtet godt ind i en cremet salt-sødlig sauce, er ganske enkelt helt uimodståeligt.
Nudlerne skal helst være de gullige ægnudler, som bare lige skal koges et par minutter, før de kan vendes i grøntsager og sovs. I en snæver vending kan du også bruge ganske almindelige spaghettier.
Grøntsagerne kan være alt mellem himmel og jord, bare de kan blive relativt møre på få minutter. Fx broccoli skåret i små stykker & buketter, gulerødder i tynde stave, rødløg i smalle både, fintsnittet hvidløg … men forårsløg, peberfrugter, sukkerærter, kål osv. er lige så fint.
I Lo Mein-saucen indgår blandt andet bouillon, soya og hoisinsauce. Hoisinsauce fås i velassorterede supermarkeder og asiatiske fødevarebutikker – og kan eventuelt erstattes af østerssauce, som fås de samme steder. Smagen er lidt salt, lidt sød, konsistensen er cremet.
Ingredienser
2 andebryster | |
Salt, peber | |
400 g ægnudler | |
Grøntsager |
|
1 broccoli | |
2 gulerødder | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
Lo Mein-sauce |
|
2 dl kyllingebouillon | |
4 spsk. hoisinsauce | |
4 spsk. soya | |
2 spsk. olivenolie | |
2 spsk. majsstivelse |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Krydr andebrysterne med salt og peber – varm en pande godt op og skru ned på middelvarme – steg 10 minutter på skindsiden, herefter 10 minutter på kødsiden – lad hvile 10 minutter på en tallerken, før du skærer i tynde skiver |
2
Færdig
|
Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken |
3
Færdig
|
Rør Lo Mein-saucen sammen i en lille skål |
4
Færdig
|
Skær grøntsagerne tyndt ud, skru op for blusset og steg ca. 5 minutter i andefedtet på panden (evt. tilsat ekstra olie?) - der skal stadig være bid i grøntsagerne |
5
Færdig
|
Hæld de kogte nudler og saucen ned til grøntsagerne, rør rundt og steg 1-2 minutter, til saucen størkner og klæber til nudler og grøntsager |
6
Færdig
|
Pynt med tynde skiver andebryst |
7
Færdig
|
Servér rygende varmt |