Ingredienser
-
2 store fennikel
-
0.5 dl olivenolie
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Vi har sagt det før, og vi siger det igen: Danskerne spiser for få fennikel!
Den kønne, runde grøntsag har uendeligt mange muligheder og smager helt forrygende, uanset hvad du bruger den til.
Rå fennikel smager og dufter let lakridsagtigt. Hvis fennikel skal spises rå, skal den skæres meget tyndt ud, gerne med mandolinjern. Prøv sprød, rå fennikel med tyndt skårne æbler og en syrligt-sød dressing i denne salat, der er Spicys Twists egen absolutte yndlingssalat: Fennikel/æblesalat. Dén salat laver vi mindst én gang om måneden, og vores gæster ELSKER den.
Når du giver fennikel varme, ændrer den fuldkommen karakter. Sprød bliver til blød, lakrids bliver (nærmest) til artiskok. Prøv en rund og hyggelig fennikelcreme sammen med din pasta.
Men allerbedst smager fennikel nok, når den er skåret i halve og stegt, så den er helt mør og saftig. Du finder ikke noget bedre tilbehør til din bøf, din oksemørbrad, din laks eller dine frikadeller!
For at få den fiberrige fennikel tilstrækkeligt mør skal du lige koge den 10 minutter først. Herefter lader du den stå og småstege i olivenolie i små 20 minutter, mens du laver andre ting i køkkenet. Det er superlet.
Ingredienser
2 store fennikel | |
0.5 dl olivenolie | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær en anelse af hver fennikel i top og bund og del i 2 stykker på langs |
2
Færdig
|
Kog fennikelstykkerne 10 minutter i letsaltet vand |
3
Færdig
|
Steg fennikelstykkerne i olivenolien ved middelvarme i ca. 10 minutter på skærefladen og herefter 6-7 minutter på den runde side |
4
Færdig
|
Drys med salt og peber og servér straks |