Ingredienser
-
500 g markchampignon
-
3 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
500 g pasta
-
100 g soltørrede tomater
-
1 bdt. persille
-
1 citron, skallen
-
50 g parmesan
-
Porrecreme
-
4 porrer
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
3 spsk. olie
-
2 terninger grøntsagsbouillon
-
6 dl vand
Et par ord om vores opskrift
Pasta med champignon og porre er en klassiker blandt vegetarer. De langtidsstegte champignoner tilfører retten en solid umami, som man næsten ellers kun forbinder med stegt kød. De purerede porrer er garant for det cremede islæt.
Der er mange måder at tilberede en pasta med champignon og porre på. Vi har fx tidligere lavet en cremet version med piskefløde.
Hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne, men ikke gå ned på smagen, kommer her en sund opskrift uden smør og fløde. Soltørrede tomater og revet citronskal giver retten et skud sol og sommer, så du aldrig kommer til at savne mælkeprodukternes fedme.
De hurtigt kogte porrer bliver sammen med løg og hvidløg blendet til en dejlig creme, som giver pastaen en fugtigt, sovset fornemmelse.
Noget af det vigtigste for at lykkes 100% med denne ret er at stege champignonerne i lang tid ved lav varme, så al væden fordamper fra dem. Svampene får en ret fast konsistens og på samme tid en helt uforlignelig intens smag, som vil overraske selv inkarnerede kødspisere positivt.
Ingredienser
500 g markchampignon | |
3 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
500 g pasta | |
100 g soltørrede tomater | |
1 bdt. persille | |
1 citron, skallen | |
50 g parmesan | |
Porrecreme |
|
4 porrer | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
3 spsk. olie | |
2 terninger grøntsagsbouillon | |
6 dl vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med svampene, der skal have længst tid |
2
Færdig
|
Skær de rensede champignoner i halve og steg ved lav varme i olie og salt - mindst 30 minutter, gerne længere |
3
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken |
4
Færdig
|
Hak tomater og persille groft; riv citronskal og parmesan |
5
Færdig
|
Snit de rensede porrer, løg og hvidløg fint og steg i olien, til alt er blankt og faldet sammen |
6
Færdig
|
Tilsæt bouillonterninger og vand og kog 7 minutter under låg |
7
Færdig
|
Blend porrecremen og bland herefter med pasta, svampe, tomater, persille og citronskal |
8
Færdig
|
Servér straks med et drys revet parmesan |