Ingredienser
-
180 g dadler u/ sten
-
120 g havregryn
-
70 g kokos
-
50 g valnødder
-
2 bananer
-
2 æg
-
2 spsk. kakao
-
2 tsk. bagepulver
-
1 tsk. vaniljepulver
-
1 tsk. kanel
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Lad os lige først få forventningerne på plads: Med så sunde, grove ingredienser og 0 mel må du altså ikke regne med at få de sædvanlige luftige, bløde, svampede, kageagtige muffins.
Du får derimod nogle små, runde og meget velsmagende ‘brød’, der mest af alt minder om myslibarer eller energibarer. Smagen af banan, kokos, nødder og kakao går klart igennem – og hver en mundfuld gør dig sundere og mættere, for de gode chokolademuffins indeholder masser af proteiner, fibre og vitaminer.
Sødmen kommer fra dadlerne. Men dadler er jo ikke så søde som fx honning eller sukker, så hvis dine chokolademuffins skal være lige så søde som ‘rigtige’ kager, må du lige tilsætte 2 spsk. honning eller sukker.
Chokoladen er – som i mange chokoladekager – kakao. For kakao udgør den vigtigste og sundeste ingrediens i mørk chokolade. Hvis du går op i dyb smag og sundhed, er det derfor langt bedre at bruge kakao end rigtig chokolade i dine kager.
Vaniljen er fra den slags vaniljepulver, som ikke indeholder sukker. Hvis du har råd, vil det være endnu lækrere at bruge kornene fra 1/2 stang vanilje.
Disse nemme chokolademuffins kræver næsten intet arbejde af dig. Hvis du er den lykkelige ejer af en foodprocessor, kan du stå med 12 færdigbagte muffins om 30 minutter.
Ingredienser
180 g dadler u/ sten | |
120 g havregryn | |
70 g kokos | |
50 g valnødder | |
2 bananer | |
2 æg | |
2 spsk. kakao | |
2 tsk. bagepulver | |
1 tsk. vaniljepulver | |
1 tsk. kanel | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør alle ingredienser til en lind masse i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Fyld dejen i 12 muffinsforme |
3
Færdig
|
Bag 15 minutter på næstnederste rille i en 200 g varm ovn |