Opskrift: Fattoush – libanesisk bondesalat
med mynte, radiser og brødcroutoner

Opskrift: Fattoush – libanesisk bondesalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g cherrytomater
1 agurk
1 æble
3 stængler blegselleri
1 bdt. forårsløg
1 bdt. radiser
1 bdt. persille
1 bdt. mynte
Croutoner
2 fladbrød (fx pitabrød)
4 spsk. olivenolie
1 tsk. sumak
0.5 tsk. fint salt
Dressing
0.5 dl olivenolie
0.5 dl citronsaft
1 tsk. sumak
1 tsk. kanel
1 tsk. salt

Mmm, den slags salat, man kan spise hver dag resten af livet

Tilhører:
  • Sund mad
Land:

    Ingredienser

    • Croutoner

    • Dressing

    Et par ord om vores opskrift

    Del

    Fatoush er en frisk, let syrlig salat med årstidens grøntsager og lækre brødcroutoner, der normalt laves af mindre stykker fladbrød stegt i olie. Det er ren bondekost fremstillet af de billigste råvarer – og det smager aldeles vidunderligt.

    Man spiser fattoush eller fattoosh over hele Mellemøsten, men det er de arabisktalende libanesere, der krediteres for salaten. Never mind, vi skal jo ikke tale med den…

    Radiser, agurk, tomater og løg indgår som regel i fattoush. Du kan i øvrigt selv vælge præcis den type frisk grønt, du foretrækker – der er ingen facitliste. Vi har fx tilføjet æble, fordi det giver salaten en dejlig sødme. Grøntsagerne skal skæres lidt rustikt ud, da det jo som sagt drejer sig om en bondesalat.

    Masser af friskhakket persille og mynte er også standard i fattoush. Lige som i en anden skøn, libanesisk salat: Tabouleh.

    Til dressingen vil det klart være en fordel, hvis du kan få fat i en pose sumak, der er et syrligt-bittert krydderi lavet af knuste bær. Sammen med kanel og mynte er sumak dét, der giver salaten sin mellemøstlige smag. Og når du alligevel har sumak i huset, må du love os at lave en portion af det fantastiske blandingskrydderi za’atar, der smager genialt på enhver salat og som drys på de libanesiske fladbrød, manakish. Uden sumak kan du i stedet bruge skallen af en halv citron.

    Brødcroutonerne laves af daggamle fladbrød eller pitabrød, der ristes sprøde i lidt olie og drysses med salt og sumak. Du er naturligvis velkommen til at bruge al slags daggammelt brød, bare du skærer det i tern og steger i olie. De lidt fede croutoner står fantastisk til den syrlig-sprøde salat.

    0/5 (0 Reviews)

    Sådan gør du

    1
    Færdig

    Skær grøntsagerne i halvstore stykker, hak persille og mynte fint

    2
    Færdig

    Skær brødet i mundrette stykker og steg sprøde i olien på en hed pande - vend med sumak og salt

    3
    Færdig

    Ryst dressingen sammen

    4
    Færdig

    Bland alle ingredienser sammen og anret på et pænt fad

    5
    Færdig

    Salaten kan sagtens tåle at stå og trække 1-2 timer - drys med brødcroutoner ved servering

    Spicy Twist

    Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.000 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

    Opskrift: 12 sunde chokolademuffins på 30 minutter
    forrige
    Opskrift: 12 sunde chokolademuffins på 30 minutter
    Opskrift: Pimientos de Padrón - stegte tapas pebre
    næste
    Opskrift: Pimientos de Padrón – stegte tapas pebre
    Opskrift: 12 sunde chokolademuffins på 30 minutter
    forrige
    Opskrift: 12 sunde chokolademuffins på 30 minutter
    Opskrift: Pimientos de Padrón - stegte tapas pebre
    næste
    Opskrift: Pimientos de Padrón – stegte tapas pebre

    Tilføj Din Kommentar