Ingredienser
-
25 g gær
-
6 dl vand
-
250 g kogte kikærter
-
300 g rugmel
-
300 g durummel
-
3 gulerødder
-
3 æggehvider
-
3 spsk. chiafrø
-
2 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Der er videnskabeligt belæg for, at indtagelse af protein aktiverer dit brune fedt, der øger din forbrænding og dermed gør dig slankere.
Derfor er der sund fornuft i at spise en overvægt af proteinholdig mad, når du gerne vil smide nogle kilo. Proteiner mætter også godt, så du ikke behøver spise så meget.
Er du på udkig efter inspiration til din slankemad, så prøv denne opskrift på boller med masser af protein. Slankeboller! Her er både kikærter, chiafrø og æggehvider, som giver dig protein uden at fede. Gulerødder og rugmel giver dig til gengæld vitaminer og fibre, som også er vigtigt i en balanceret kost.
Spis de velsmagende, grove boller til frokost eller som tilbehør til aftensmaden i stedet for pasta, ris eller kartofler. Du vil elske den gode mæthedsfornemmelse, der holder i timer bagefter.
Ingredienser
25 g gær | |
6 dl vand | |
250 g kogte kikærter | |
300 g rugmel | |
300 g durummel | |
3 gulerødder | |
3 æggehvider | |
3 spsk. chiafrø | |
2 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i vandet |
2
Færdig
|
Blend gulerødder og kikærter |
3
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen til en fugtig, leragtig dej |
4
Færdig
|
Lad hæve tildækket 1 time |
5
Færdig
|
Form 8-10 boller med våde hænder og skær en rids i hver |
6
Færdig
|
Sæt bollerne på en bageplade og lad efterhæve 30 minutter |
7
Færdig
|
Bag 45 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |