Ingredienser
-
200 g bacon (tykke skiver), strimlet
-
20 g smør
-
2 skalotteløg, finthakket
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
1 tsk. salt
-
600 g blandede svampe, i grove stykker
-
7.5 dl hønsebouillon
-
2 spsk. mel
-
20 g smør
-
150 g cremefraiche
-
2 spsk. esdragon, friskhakket eller tørret
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Champignonsuppe er skam en udmærket ting, men vil du kræse lidt ekstra om dine gæsters ganer, så laver du i stedet en svampesuppe. Forskellen er, at du nu kan bruge et udvalg af forskellige svampe som fx østershatte, kantareller og Karl Johan-svampe.
Bare rolig, alle svampene opfører sig ens: Du skal bare børste dem fri for jord, skære dem i grove stykker og stege dem nogle minutter i smør, til vandindholdet i svampene begynder at fordampe. Så er de klar til et stykke ristet brød – eller til at koge suppe på.
I denne opskrift har vi brugt markchampignon og østershatte, som er utroligt lette at have med at gøre. Østershattene skal ikke engang renses, dem kan du bare skære i stykker, som de er.
Esdragon og sprødstegt bacon giver svampesuppen et raffinement, som vil gøre den til din foretrukne forret hele resten af efteråret og vinteren med.
Servér svampesuppen med hjemmebagte kuvertbrød og et glas let rødvin (pinot noir) eller tør hvidvin (chardonnay).
Ingredienser
200 g bacon (tykke skiver), strimlet | |
20 g smør | |
2 skalotteløg, finthakket | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
1 tsk. salt | |
600 g blandede svampe, i grove stykker | |
7.5 dl hønsebouillon | |
2 spsk. mel | |
20 g smør | |
150 g cremefraiche | |
2 spsk. esdragon, friskhakket eller tørret | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg baconstrimlerne sprøde og sæt til side |
2
Færdig
|
Steg løg og hvidløg blanke i smør |
3
Færdig
|
Tilsæt salt og svampe og steg, til det meste af vandet er fordampet |
4
Færdig
|
Hæld løg og svampe i en gryde med bouillonen og kog 10 minutter under låg |
5
Færdig
|
Ælt mel og smør til en smørbolle, som du rører i suppen - kog videre 5 minutter |
6
Færdig
|
Rør cremefraiche og esdragon i suppen, smag til med peber, varm igennem |
7
Færdig
|
Servér rygende varm med et drys baconstrimler |