Opskrift: Cremet svampesuppe
med esdragon og bacon

0 0
Opskrift: Cremet svampesuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g bacon (tykke skiver), strimlet
20 g smør
2 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. salt
600 g blandede svampe, i grove stykker
7.5 dl hønsebouillon
2 spsk. mel
20 g smør
150 g cremefraiche
2 spsk. esdragon, friskhakket eller tørret
Peber

Efterårets skønneste forret til dine forvænte gæster

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Champignonsuppe er skam en udmærket ting, men vil du kræse lidt ekstra om dine gæsters ganer, så laver du i stedet en svampesuppe. Forskellen er, at du nu kan bruge et udvalg af forskellige svampe som fx østershatte, kantareller og Karl Johan-svampe.

Bare rolig, alle svampene opfører sig ens: Du skal bare børste dem fri for jord, skære dem i grove stykker og stege dem nogle minutter i smør, til vandindholdet i svampene begynder at fordampe. Så er de klar til et stykke ristet brød – eller til at koge suppe på.

I denne opskrift har vi brugt markchampignon og østershatte, som er utroligt lette at have med at gøre. Østershattene skal ikke engang renses, dem kan du bare skære i stykker, som de er.

Esdragon og sprødstegt bacon giver svampesuppen et raffinement, som vil gøre den til din foretrukne forret hele resten af efteråret og vinteren med.

Servér svampesuppen med hjemmebagte kuvertbrød og et glas let rødvin (pinot noir) eller tør hvidvin (chardonnay).

Ingredienser

Antal personer:
200 g bacon (tykke skiver), strimlet
20 g smør
2 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. salt
600 g blandede svampe, i grove stykker
7.5 dl hønsebouillon
2 spsk. mel
20 g smør
150 g cremefraiche
2 spsk. esdragon, friskhakket eller tørret
Peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Steg baconstrimlerne sprøde og sæt til side

2
Færdig

Steg løg og hvidløg blanke i smør

3
Færdig

Tilsæt salt og svampe og steg, til det meste af vandet er fordampet

4
Færdig

Hæld løg og svampe i en gryde med bouillonen og kog 10 minutter under låg

5
Færdig

Ælt mel og smør til en smørbolle, som du rører i suppen - kog videre 5 minutter

6
Færdig

Rør cremefraiche og esdragon i suppen, smag til med peber, varm igennem

7
Færdig

Servér rygende varm med et drys baconstrimler

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Eksotisk osso buco i ovn
forrige
Opskrift: Eksotisk osso buco i ovn
Opskrift: Carpaccio af kammuslinger
næste
Opskrift: Carpaccio af kammuslinger
Opskrift: Eksotisk osso buco i ovn
forrige
Opskrift: Eksotisk osso buco i ovn
Opskrift: Carpaccio af kammuslinger
næste
Opskrift: Carpaccio af kammuslinger

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here