Opskrift: Kylling på grill med souvlaki-marinade
Sprød og lækker kylling med suset fra det græske øhav

0 0
Opskrift: Kylling på grill med souvlaki-marinade

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
Souvlaki-marinade
1 dl olivenolie
1 citron, saften
1 stort rødløg, revet
4 fed hvidløg, revet
2 tsk. oregano
2 tsk. timian
2 tsk. rosmarin
2 tsk. salt, peber

Ingredienser

  • Souvlaki-marinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Corona-året har været skyld i mange aflyste rejser, blandt andet hjem til de græske øer. Ak, alle de gode, græske retter vi er gået glip af i 2020-2021.

De lækre grillspyd souvlaki er blandt de smage, vi har savnet. Så da det lune sensommervejr muliggjorde en tur ud til Weber-grillen, forsøgte vi os med en souvlaki-marineret kylling i den hede kuglegrill.

En souvlaki-marinade består af olivenolie og citron, løg og hvidløg, salt og peber samt oregano, timian og rosmarin. Jo længere kyllingestykkerne får lov til at marinere i marinaden, jo bedre smager de. Mindst 3-4 timer, men gerne et døgn eller mere.

Efter 40-45 minutter i kuglegrillen bliver kyllingen både sprød og saftig, og suset fra de græske øer er helt tydeligt. Det kan varmt anbefales; hold nu op, hvor smager det godt!

Som tilbehør til en græskinspireret kylling på grill skal du naturligvis servere en rigtig græsk salat, en tzatziki og måske en omgang nemme pommes frites i ovn.

Se også vores andre græske opskrifter

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
Souvlaki-marinade
1 dl olivenolie
1 citron, saften
1 stort rødløg, revet
4 fed hvidløg, revet
2 tsk. oregano
2 tsk. timian
2 tsk. rosmarin
2 tsk. salt, peber

Sådan gør du

1
Færdig

Klip kyllingen i 8-10 stykker

2
Færdig

Bland marinaden sammen i en stor frysepose og anbring kyllingestykkerne heri

3
Færdig

Lad marinere på køl i mindst 3-4 timer, gerne et døgn eller mere - husk at vende posen engang imellem

4
Færdig

Grill kyllingestykkerne 35 minutter ved indirekte varme

5
Færdig

Grill kyllingestykkerne 5-10 minutter direkte over de glødende kul for at få skindet sprødt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Marineret laks med citron og fennikel
forrige
Opskrift: Marineret laks med citron og fennikel
Sprød svineskank - knusprige Schweinhaxe
næste
Opskrift: Sprød svineskank – knusprige Schweinhaxe
Marineret laks med citron og fennikel
forrige
Opskrift: Marineret laks med citron og fennikel
Sprød svineskank - knusprige Schweinhaxe
næste
Opskrift: Sprød svineskank – knusprige Schweinhaxe

Tilføj Din Kommentar