Ingredienser
-
2 dl grov couscous (bulgur)
-
4 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
24 cherrytomater, i kvarter
-
0.5 glaskål, finthakket
-
1 rødløg, finthakket
-
1 bdt. persille, finthakket
-
1 bdt. mynte, finthakket
-
0.5 dl olie
-
0.5 dl citronsaft
-
Skal af 1 citron, finthakket
-
1 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Der sker små mirakler, når ingredienserne i en tabouleh sættes sammen. Det er en form for alkymi. Hver for sig er de enkelte bestanddele ret ordinære, men mødet mellem dem er forgyldt.
Vi kender især mellemøstlig mad fra hummus, falafel og pitabrød, men bare vent, til du har smagt din første tabouleh. Så har du fået dig en ny, levantisk favorit.
I denne udgave har vi erstattet agurk med glaskål, som er sundere og mere fiberrig. Men du kan sagtens gå tilbage til agurken, hvis du vil. I øvrigt skal der MASSER af mynte og persille i salaten – mere end man tror.
Tabouleh fungerer fint som salat i sig selv, men vil også være lækkert som tilbehør til alverdens kød- og fiskeretter.
Ingredienser
2 dl grov couscous (bulgur) | |
4 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
24 cherrytomater, i kvarter | |
0.5 glaskål, finthakket | |
1 rødløg, finthakket | |
1 bdt. persille, finthakket | |
1 bdt. mynte, finthakket | |
0.5 dl olie | |
0.5 dl citronsaft | |
Skal af 1 citron, finthakket | |
1 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog couscous 10 minutter i vand og salt - køl af |
2
Færdig
|
Bland couscous med de øvrige ingredienser |
3
Færdig
|
Lad retten trække mindst 10 minutter |