Ingredienser
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 stængler blegselleri
-
2 bagekartofler
-
1 gulerod
-
3 spsk. olie
-
2 dl røde linser
-
1 liter grøntsagsbouillon
-
2 tsk. paprika
-
2 tsk. oregano
-
2 tsk. tørret mynte
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Nu skal du ikke tro, at linsesuppe er et nymodens påfund, som vi lige pludselig skal begynde at spise, fordi hele verden er ved at blive veganere og vegetarer.
Næh nej, linsesuppe var en stor delikatesse i Grækenland hundreder af år før Kristi fødsel. Linsesuppe er nævnt i biblen. Og linsesuppe er i dag en udbredt og elsket ret på Balkan, Nordafrika, Central- og Østeuropa, Asien, Mellemøsten og på det indiske subkontinent.
De krydderiglade tyrkere har naturligvis deres egen elskede linsesuppe – kirmizi mercimek corbasi – som nydes af alle, høj som lav, i det store land, hvor Europa og Asien mødes i skøn samdrægtighed.
Tyrkisk rød linsesuppe er utroligt nemt at lave, og det er oven i købet en både sund og billig ret. Du kan servere suppen som forret eller hovedret, som det nu passer dig.
Skal det være ægte vegansk, kan du lave din egen veganske bouillon at koge suppen på. Det er også virkelig nemt.
Du kan lave en sjov og eksotisk menu ved at servere den populære, tyrkiske yoghurtdrik ayran til – og måske nogle lækre fladbrød til at dryppe i linsesuppen.
Ingredienser
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 stængler blegselleri | |
2 bagekartofler | |
1 gulerod | |
3 spsk. olie | |
2 dl røde linser | |
1 liter grøntsagsbouillon | |
2 tsk. paprika | |
2 tsk. oregano | |
2 tsk. tørret mynte | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens grøntsagerne, skær i mindre stykker og steg blanke i olien |
2
Færdig
|
Tilsæt resten af ingredienserne og småkog 30 minutter under låg |
3
Færdig
|
Blend suppen glat |