Opskrift: En venlig varm kartoffelsalat
- med fløde og muskatnød

0 0
Opskrift: En venlig varm kartoffelsalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
25 g smør
2 løg
1 kg kogefaste kartofler
3 spsk. majsstivelse
2 dl piskefløde
3 dl kogevand
0.3 muskatnød, revet
0.5 tsk. salt
Peber
3 spsk. æbleeddike
Purløg

Varm kartoffelsalat med kun et svagt strejf eddike

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Synes du, en varm kartoffelsalat skal smage tydeligt af eddike? Så er du nok nødt til at tilføje et par ekstra spiseskefulde af de sure dråber til denne opskrift.

Vi synes, en varm kartoffelsalat skal være rund og rar og kun have et ganske let strejf af noget syrligt. Faktisk bliver den varme kartoffelsalat meget hyggeligere at spise, når den i stedet for store mængder eddike får et lille skud muskatnød og et drys purløg på toppen.

Kogefaste kartofler er klart at foretrække til både kold og varm kartoffelsalat. En kartoffel, der ikke koger ud til mos, vil bevare sin struktur i kartoffelsalaten, selv om du rører lidt rundt i den. Glem alt om store, melede kartofler og bagekartofler – hellere små, faste kartofler.

Varm kartoffelsalat anbefales som regel til kødretter som hamburgerryg, pølser og lignende. Men lad os bare røbe, at den venlige kartoffelret også smager fantastisk til et stykke stegt fisk. Som her: Sprødstegt helleflynder med lun citronsaft og kapers.

Ingredienser

Antal personer:
25 g smør
2 løg
1 kg kogefaste kartofler
3 spsk. majsstivelse
2 dl piskefløde
3 dl kogevand
0.3 muskatnød, revet
0.5 tsk. salt
Peber
3 spsk. æbleeddike
Purløg
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Smelt smørret i en gryde, skær løgene i tynde både og lad dem simre under låg i smørret ved ganske lav varme

2
Færdig

Løgene skal blive helt bløde og gennemsigtige, men ikke brune, så de må gerne stå og småsnurre i 10 minutter eller mere

3
Færdig

Skær kartoflerne i halvtykke skiver og kog 10 minutter i letsaltet vand

4
Færdig

Pisk majsstivelse, fløde, kogevand og krydderier sammen i en skål

5
Færdig

Skru op for løgene, hæld eddiken ved og lad den fordampe et minuts tid

6
Færdig

Rør flødeblandingen i løgene under omrøring, mens sovsen tykner

7
Færdig

Kog sovsen igennem 2 minutter og tilsæt så kartoffelskiverne

8
Færdig

Lad den varme kartoffelsalat samle sig ved svag varme 2 minutter mere

9
Færdig

Servér med et drys purløg

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Spidskålssalat med 3 slags æble
forrige
Opskrift: Spidskålssalat med 3 slags æble
Opskrift: Indbagt laks med spinat
næste
Opskrift: Indbagt laks med spinat
Opskrift: Spidskålssalat med 3 slags æble
forrige
Opskrift: Spidskålssalat med 3 slags æble
Opskrift: Indbagt laks med spinat
næste
Opskrift: Indbagt laks med spinat

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here