Ingredienser
-
25 g smør
-
2 løg
-
1 kg kogefaste kartofler
-
3 spsk. majsstivelse
-
2 dl piskefløde
-
3 dl kogevand
-
0.3 muskatnød, revet
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
3 spsk. æbleeddike
-
Purløg
Et par ord om vores opskrift
Synes du, en varm kartoffelsalat skal smage tydeligt af eddike? Så er du nok nødt til at tilføje et par ekstra spiseskefulde af de sure dråber til denne opskrift.
Vi synes, en varm kartoffelsalat skal være rund og rar og kun have et ganske let strejf af noget syrligt. Faktisk bliver den varme kartoffelsalat meget hyggeligere at spise, når den i stedet for store mængder eddike får et lille skud muskatnød og et drys purløg på toppen.
Kogefaste kartofler er klart at foretrække til både kold og varm kartoffelsalat. En kartoffel, der ikke koger ud til mos, vil bevare sin struktur i kartoffelsalaten, selv om du rører lidt rundt i den. Glem alt om store, melede kartofler og bagekartofler – hellere små, faste kartofler.
Varm kartoffelsalat anbefales som regel til kødretter som hamburgerryg, pølser og lignende. Men lad os bare røbe, at den venlige kartoffelret også smager fantastisk til et stykke stegt fisk. Som her: Sprødstegt helleflynder med lun citronsaft og kapers.
Ingredienser
25 g smør | |
2 løg | |
1 kg kogefaste kartofler | |
3 spsk. majsstivelse | |
2 dl piskefløde | |
3 dl kogevand | |
0.3 muskatnød, revet | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
3 spsk. æbleeddike | |
Purløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smelt smørret i en gryde, skær løgene i tynde både og lad dem simre under låg i smørret ved ganske lav varme |
2
Færdig
|
Løgene skal blive helt bløde og gennemsigtige, men ikke brune, så de må gerne stå og småsnurre i 10 minutter eller mere |
3
Færdig
|
Skær kartoflerne i halvtykke skiver og kog 10 minutter i letsaltet vand |
4
Færdig
|
Pisk majsstivelse, fløde, kogevand og krydderier sammen i en skål |
5
Færdig
|
Skru op for løgene, hæld eddiken ved og lad den fordampe et minuts tid |
6
Færdig
|
Rør flødeblandingen i løgene under omrøring, mens sovsen tykner |
7
Færdig
|
Kog sovsen igennem 2 minutter og tilsæt så kartoffelskiverne |
8
Færdig
|
Lad den varme kartoffelsalat samle sig ved svag varme 2 minutter mere |
9
Færdig
|
Servér med et drys purløg |