Ingredienser
-
200 g cremefraiche 38%
-
40 g peberrod, fint revet
-
2 tsk. citronsaft
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Peberrod kaldes også Nordens ingefær. Den stærke, hvide rod er ufatteligt sund – peberrod indeholder bl.a. 3 gange flere C-vitaminer end citron! Desuden sætter peberrod gang i forbrændingen på samme måde som fx ingefær og chili. Der er kort sagt mange sundhedsmæssige fordele ved at spise peberrod (kilde).
Her på Spicy Twist skal det naturligvis først og fremmest handle om smagen. Peberrod smager nemlig fantastisk, hvis man doserer den ordentligt.
En mild og rund peberrodscreme passer perfekt til sprængt oksebryst, bagte rødbeder eller en frisksmurt laksesandwich. Peberroden skal understøtte og komplettere de fine smage i kød, grøntsager eller fisk, men den må aldrig stjæle billedet.
Vi anbefaler, at du køber et helt stykke peberrod, skræller det og river det fint. Det er den bedste måde at få det optimale ud af både smag og rodens sunde egenskaber. Du kommer til at tude lidt imens, men det stopper, lige så snart du er færdig med at rive.
I en snæver vending kan du også købe et bæger høvlet peberrod, som du hakker fint.
Ingredienser
200 g cremefraiche 38% | |
40 g peberrod, fint revet | |
2 tsk. citronsaft | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen |