Opskrift: Vegetarisk minestrone med pasta

0 0
Opskrift: Vegetarisk minestrone med pasta

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
3 stængler blegselleri
1 aubergine
1 rød peber
2 mellemstore kartofler
1 spsk. balsamico
1 ds. flået tomat
5 dl vand
2 tsk. salt
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret oregano
7 korn allehånde
1 chili (evt. uden kerner)
0.5 bdt. bredbladet persille
Desuden
500 g pasta

Verdensberømt italienske suppe, som du kan putte alverdens grøntsager i

Tilhører:
  • Billig mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Minestrone er en italiensk suppe, som altid er tyk af grøntsager og måske pasta, ris eller kartofler. Suppen kan være kogt på kød, men den kan også – som her – være baseret på vand og krydderier.

Der er kort sagt ingen rigtig eller forkert opskrift på minestrone. Ideen er at bruge sæsonens billige, sunde grøntsager og få en nærende og mættende ret ud af det. Vi taler om ægte italiensk bondekost uden fine fornemmelser.

Som i de berømte, italienske tomatsovser (sugo) indgår ganske ofte tomat, løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri i en minestrone.

Herudover er der frit slag. Tjek, hvad der er til overs i forrådskammeret eller køleskabet og hæld det i suppen. Minestrone burde stå øverst på stopspildafmad.dk.

Vi har tidligere lavet en vegansk minestronesuppe med hvide bønner. Heri indgik blandt andet fennikel og squash.

Denne gang bliver det til en vegetarisk minestrone med blandt andet aubergine, kartofler og pasta. De bittesmå pastaer (suppehorn) er lavet af mel og æg, så derfor er suppen ’kun’ vegetarisk, ikke vegansk.

Indtil videre lyder det måske ikke, som om minestronesuppen smager specielt italiensk. Men bare rolig, det sker helt automatisk, når du tilfører de skønne krydderier oregano og basilikum. Og en sjat balsamico.

Den dybe umamismag, som normalt findes i en kødsuppe eller bouillon, henter vi i det pragtfulde krydderi allehånde. Du kender smagen af allehånde fra medister, men også fra andre gryderetter og meget bagværk. Køb de hele korn, hvor smagen holder uendeligt, og knus dem sammen med salt i din morter.

Vegetarisk minestrone med både kartofler og pasta er sund og lækker mad, som kan mætte et helt regiment soldater uden at slå bunden ud af budgettet. Spis minestrone som forret, hovedret eller natmad – og servér gerne foccacia eller kuvertbrød til.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
3 stængler blegselleri
1 aubergine
1 rød peber
2 mellemstore kartofler
1 spsk. balsamico
1 ds. flået tomat
5 dl vand
2 tsk. salt
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret oregano
7 korn allehånde
1 chili (evt. uden kerner)
0.5 bdt. bredbladet persille
Desuden
500 g pasta
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op i en gryde, begynd at snitte grøntsager fint og putte dem i gryden i nævnte rækkefølge

2
Færdig

I starten skal du have gryden stående på lavt blus, så grøntsagerne ikke bruner, men efterhånden som der kommer flere grøntsager i gryden, kan du godt skrue lidt op for blusset

3
Færdig

Grøntsagerne skal falde ret meget sammen - det tager måske 15 minutter

4
Færdig

Tilsæt nu tomat, vand, balsamico og krydderier og småkog 25 minutter under låg ved lav varme

5
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken

6
Færdig

Tilsæt de kogte pastaer til suppen sammen med finthakket persille og lad koge med 2 minutter

7
Færdig

Servér rygende varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Lammemoerbrad-og-blomkaal-paa-italiensk
forrige
Opskrift: Lammemørbrad og blomkål på italiensk
Vegansk-krydderikage
næste
Opskrift: Mariannes veganske krydderkage
Lammemoerbrad-og-blomkaal-paa-italiensk
forrige
Opskrift: Lammemørbrad og blomkål på italiensk
Vegansk-krydderikage
næste
Opskrift: Mariannes veganske krydderkage

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here