Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
3 stængler blegselleri
-
1 aubergine
-
1 rød peber
-
2 mellemstore kartofler
-
1 spsk. balsamico
-
1 ds. flået tomat
-
5 dl vand
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. tørret basilikum
-
1 tsk. tørret oregano
-
7 korn allehånde
-
1 chili (evt. uden kerner)
-
0.5 bdt. bredbladet persille
-
Desuden
-
500 g pasta
Et par ord om vores opskrift
Minestrone er en italiensk suppe, som altid er tyk af grøntsager og måske pasta, ris eller kartofler. Suppen kan være kogt på kød, men den kan også – som her – være baseret på vand og krydderier.
Der er kort sagt ingen rigtig eller forkert opskrift på minestrone. Ideen er at bruge sæsonens billige, sunde grøntsager og få en nærende og mættende ret ud af det. Vi taler om ægte italiensk bondekost uden fine fornemmelser.
Som i de berømte, italienske tomatsovser (sugo) indgår ganske ofte tomat, løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri i en minestrone.
Herudover er der frit slag. Tjek, hvad der er til overs i forrådskammeret eller køleskabet og hæld det i suppen. Minestrone burde stå øverst på stopspildafmad.dk.
Vi har tidligere lavet en vegansk minestronesuppe med hvide bønner. Heri indgik blandt andet fennikel og squash.
Denne gang bliver det til en vegetarisk minestrone med blandt andet aubergine, kartofler og pasta. De bittesmå pastaer (suppehorn) er lavet af mel og æg, så derfor er suppen ’kun’ vegetarisk, ikke vegansk.
Indtil videre lyder det måske ikke, som om minestronesuppen smager specielt italiensk. Men bare rolig, det sker helt automatisk, når du tilfører de skønne krydderier oregano og basilikum. Og en sjat balsamico.
Den dybe umamismag, som normalt findes i en kødsuppe eller bouillon, henter vi i det pragtfulde krydderi allehånde. Du kender smagen af allehånde fra medister, men også fra andre gryderetter og meget bagværk. Køb de hele korn, hvor smagen holder uendeligt, og knus dem sammen med salt i din morter.
Vegetarisk minestrone med både kartofler og pasta er sund og lækker mad, som kan mætte et helt regiment soldater uden at slå bunden ud af budgettet. Spis minestrone som forret, hovedret eller natmad – og servér gerne foccacia eller kuvertbrød til.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
3 stængler blegselleri | |
1 aubergine | |
1 rød peber | |
2 mellemstore kartofler | |
1 spsk. balsamico | |
1 ds. flået tomat | |
5 dl vand | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. tørret basilikum | |
1 tsk. tørret oregano | |
7 korn allehånde | |
1 chili (evt. uden kerner) | |
0.5 bdt. bredbladet persille | |
Desuden |
|
500 g pasta |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i en gryde, begynd at snitte grøntsager fint og putte dem i gryden i nævnte rækkefølge |
2
Færdig
|
I starten skal du have gryden stående på lavt blus, så grøntsagerne ikke bruner, men efterhånden som der kommer flere grøntsager i gryden, kan du godt skrue lidt op for blusset |
3
Færdig
|
Grøntsagerne skal falde ret meget sammen - det tager måske 15 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt nu tomat, vand, balsamico og krydderier og småkog 25 minutter under låg ved lav varme |
5
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken |
6
Færdig
|
Tilsæt de kogte pastaer til suppen sammen med finthakket persille og lad koge med 2 minutter |
7
Færdig
|
Servér rygende varm |