Ingredienser
-
5 cl whisky
-
2.5 cl citronsaft
-
1.5 tsk. sirup
-
1 æggehvide
-
Is
Et par ord om vores opskrift
En sour er en drinktype, hvor der foruden den livsvigtige alkohol er tilsat noget syrligt (oftest lime eller citron) og noget sødt (sukkerlage, triple sec mv.).
I flere typer sour indgår æggehvide blandt ingredienserne. Æggehviden giver en rundere smag og et flottere udseende. En Whisky Sour kan laves uden æggehvide, og nogen kalder den faktisk en Boston Sour, når der er æggehvide i.
Egentlig burde drinken staves Whiskey Sour, for den er opfundet i USA, og sådan er stavemåden derovre. Derfor er bourbon (majswhisky) også den helt korrekte whiskey til drinken – men vi synes nu, al slags whisky kan bruges. Således også den hyggelige, irske Tullamore Dew.
Traditionelt fremstilles en Whisky Sour med en shaker. Og med sukkerlage. Men hvis du har en stavblender og en bøtte sirup, bliver det lige så godt – og hurtigere.
Hvad angår æggehvider, kan du sagtens bruge dem fra almindelige danske æg. Der er med garanti ingen salmonella i! Ellers køb de pasteuriserede.
Ingredienser
5 cl whisky | |
2.5 cl citronsaft | |
1.5 tsk. sirup | |
1 æggehvide | |
Is |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser (minus is) i en røreskål |
2
Færdig
|
Stik stavblenderen i, blend 20 sekunder |
3
Færdig
|
Fyld is i et passende glas og hæld whiskyen over |
4
Færdig
|
Skål |