Ingredienser
-
Laks
-
4 laksebøffer uden skind
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 stjerneanis
-
6 kardemommekapsler, kornene
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. paprika
-
Olie
-
Blomkålscreme
-
1 blomkål, i grove stykker
-
2 fed hvidløg, grofthakket
-
25 g smør
-
0.5 dl piskefløde
-
Kogevand
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Modsætninger mødes, siger man. Og det er netop tilfældet i denne dejlige fiskeret, hvor en lidt sprælsk laks på en glohed pande bliver blød som et lam, når den forenes med sin elskede, en mild og blid blomkålscreme.
Laksebøfferne marineres nogle timer i en harissa-lignende krydderiblanding. Harissa er en nordafrikansk smagskombination, der på de breddegrader kan sætte en uskyldig, nordeuropæisk mund i flammer. Men bare rolig, vi har skruet ned for chilistyrken og nøjes med det raffinerede mix af aromatiske krydderier.
Harissa kan laves i både en våd (sovs) og en tør (rub) version. Denne opskrift er på en tør harissa, altså en rub til kød eller fisk.
Om blomkålscremen er der bare at spørge: Hvilken ret bliver ikke hyggeligere og rarere, når den får et skvæt piskefløde? Og meningen her er netop, at blomkålen skal være maksimalt hyggelig og rar.
Denne ret kan bruges både som forret eller som hovedret serveret med små kartofler og persille.
Ingredienser
Laks |
|
4 laksebøffer uden skind | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 stjerneanis | |
6 kardemommekapsler, kornene | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. paprika | |
Olie | |
Blomkålscreme |
|
1 blomkål, i grove stykker | |
2 fed hvidløg, grofthakket | |
25 g smør | |
0.5 dl piskefløde | |
Kogevand | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
LaksI en morter knuser du alle krydderier til støv |
2
Færdig
|
Gnid laksebøfferne ind i krydderierne på alle sider |
3
Færdig
|
Lad hvile mindst 2 timer, gerne længere |
4
Færdig
|
Steg ved høj varme i rigelig olie – max. 2 minutter på hver side, hvis du vil have laksen lidt rå i midten |
5
Færdig
|
BlomkålscremeKog blomkål og hvidløg helt møre i lidt vand - 10-12 minutter |
6
Færdig
|
Gem kogevandet |
7
Færdig
|
Blend grøntsager, smør og fløde |
8
Færdig
|
Justér med kogevand, til konsistensen er cremet |
9
Færdig
|
Smag til med salt og peber |