Ingredienser
-
200 g cherrytomater, halveret
-
1 æble, hakket
-
1 rødløg, i tynde både
-
1 håndfuld skvalderkål
-
150 g feta
-
1 håndfuld frisk oregano (eller 2 tsk. tørret)
-
Dressing
-
4 spsk. olie
-
2 spsk. æbleedikke
-
1.5 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
En herlig og lidt anderledes tilbehørssalat, som egner sig fortrinligt til stegt eller grillet fisk og kød, fx en krydret omgang kebab.
Du kan selvfølgelig benytte alle mulige slags salat eller spinat i stedet for skvalderkål. Men hvorfor ikke plukke en håndfuld friske skud af den sunde ukrudtsplante, som i foråret vokser frem i haver, grøftekanter og skovbunde? Skvalderkål indeholder en masse vigtige vitaminer og mineraler – og så er den ganske gratis.
Den salte feta og æblets sødme giver tiltrængt kolorit til den meget mildt smagende skvalderkål. Vi har valgt at drysse med frisk oregano, men du kan også bruge tørret oregano, basilikum eller noget helt fjerde.
Æbleedikke eller æblecidereddike passer fantastisk ind i det samlede smagsbillede.
Ingredienser
200 g cherrytomater, halveret | |
1 æble, hakket | |
1 rødløg, i tynde både | |
1 håndfuld skvalderkål | |
150 g feta | |
1 håndfuld frisk oregano (eller 2 tsk. tørret) | |
Dressing |
|
4 spsk. olie | |
2 spsk. æbleedikke | |
1.5 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland tomat, æble, rødløg og skvalderkål |
2
Færdig
|
Ryst dressingen og hæld over |
3
Færdig
|
Lad trække 10 minutter |
4
Færdig
|
Slut af med feta og oregano på toppen |