Opskrift: Superlækker svensk pølseret
med røget medister, sprødt bacon, paprika og spidskommen

0 0
Opskrift: Superlækker svensk pølseret

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
200 g bacon
350 g røget medister
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 spsk. paprika
1 tsk. timian
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. salt
70 g tomatpuré
2 dl piskefløde
1 dl vand
1 kg kartofler, kogt
Persille
Tilhører:
  • Billig mad
  • Børnemad
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Nej, svensk pølseret er overhovedet ikke spor svensk! Det er en helt igennem dansk opfindelse, en slags fattigmandsgullasch, som bare smager drøngodt, når den er lavet rigtigt.

I stedet for almindelige pølser bruger vi røget medister, som fås billigt i de fleste supermarkeder. Røget medister har konsistens og smag som fyldet i pølser, men skindet er lige til at tage af – så du slipper for det slaskede pølseskind i retten.

Som sagt er der noget gullaschagtigt over svensk pølseret. Derfor har vi udvidet med lidt flere krydderier – spidskommen og timian – som også smager godt i gullasch. Svensk pølseret er dog mildere, mere cremet og helt sikkert mere børnevenlig end den ungarske kødgryde.

Hov, et helt femte krydderi skal også nævnes: Bacon! Det saltede, røgede flæsk gør underværker i en svensk pølseret. Og alle vil klappe i hænderne, når du bruger lidt af det sprødstegte bacon som drys på retten. Mums!

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
200 g bacon
350 g røget medister
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 spsk. paprika
1 tsk. timian
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. salt
70 g tomatpuré
2 dl piskefløde
1 dl vand
1 kg kartofler, kogt
Persille
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skær bacon i tynde strimler og steg dem sprøde i olien - gem lidt til pynt

2
Færdig

Befri medisteren for skind, skær den i tern og steg med, når baconet er færdigt

3
Færdig

Hak løg, hvidløg og gulerødder og steg med i 5 minutter sammen med bacon og pølse

4
Færdig

Tilsæt krydderier, tomat, fløde og vand - læg låg på panden - og småkog 10 minutter

5
Færdig

Tilsæt kartofler og småkog med i yderligere 5 minutter

6
Færdig

Servér med hakket persille og sprøde bacontern

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Tomatsalat med feta
forrige
Opskrift: Tomatsalat med feta
Opskrift: En skøn, kraftig gullasch
næste
Opskrift: En skøn, kraftig gullasch
Opskrift: Tomatsalat med feta
forrige
Opskrift: Tomatsalat med feta
Opskrift: En skøn, kraftig gullasch
næste
Opskrift: En skøn, kraftig gullasch

Tilføj Din Kommentar