Ingredienser
-
BBQ pulled chicken
-
600 g kyllingeinderfilet
-
Barbecuemarinade
-
1 lille løg, revet
-
2 fed hvidløg, revet
-
2 spsk. olie
-
2 spsk. soya
-
1 spsk. ketchup
-
1 spsk. oregano
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. paprika
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. sennep
-
1 tsk. salt
-
Sliders
-
25 g gær
-
1 tsk. salt
-
1 dl yoghurt
-
2 dl vand
-
200 g hvedemel
-
175 g speltmel
Et par ord om vores opskrift
Har du travlt? Så skynd dig at læse videre: Dette er sandsynligvis Danmarks hurtigste og nemmeste opskrift på pulled chicken.
Den kraftige barbecuemarinade betyder, at du ikke behøver ofre så meget som et minut på at marinere kyllingen først – kødet får rigelig smag alligevel. Og ved at bruge kyllingeinderfilet i stedet for kyllingebryst skal kødet kun have 2,5 time i ovnen for at blive smeltende mørt.
Bemærk: Hele kyllingebryster kræver 3 timer i ovnen.
Som du kan se på mange billeder her på nettet, ender pulled chicken ofte som en tør omgang trevler. Det modsatte sker her: Den færdige kylling driver af saft og god smag. Årsagen er, at vi tilbereder kødet i en ovnfast gryde med låg (alternativt en stegeso eller römertopf), så alle safter og smage forbliver sammen med kødet uden at fordampe.
Se også vores opskrift på pulled pork.
Pulled chicken er det perfekte kødfyld i sliders (mini-burgere) sammen med en god dressing og salat. Her får du opskriften på hjemmebagte sliders – der bliver 16 små burgerboller ud af denne portion (beregn ca. 3 per person). Du finder inspiration til en god BBQ-dressing og grønt i vores opskrift på BBQ-burgere.
En anden lækker måde at bruge pulled chicken på er at drysse den over en sprød og fyldig salat. Prøv fx pulled chicken på spidskålssalat med mango, æble og mynte.
Pulled chicken er naturligvis også fantastisk pålæg i madpakken og dejligt sandwichfyld.
Ingredienser
BBQ pulled chicken |
|
600 g kyllingeinderfilet | |
Barbecuemarinade |
|
1 lille løg, revet | |
2 fed hvidløg, revet | |
2 spsk. olie | |
2 spsk. soya | |
1 spsk. ketchup | |
1 spsk. oregano | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. paprika | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. sennep | |
1 tsk. salt | |
Sliders |
|
25 g gær | |
1 tsk. salt | |
1 dl yoghurt | |
2 dl vand | |
200 g hvedemel | |
175 g speltmel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pulled chickenRør ingredienserne til barbecuemarinade sammen og vend kyllingefileterne heri |
2
Færdig
|
Smør bunden i en ovnfast gryde, stegeso eller römertopf med lidt olie og fordel kyllingestykkerne |
3
Færdig
|
Bag kyllingen 2,5 timer ved 125 grader med låget på |
4
Færdig
|
Træk kyllingestykkerne i trevler med to gafler, mens de stadig ligger i stegeskyen - kyllingen vil nu suge den lækre sky til sig og blive drivende saftig |
5
Færdig
|
SlidersRør gær og vand sammen |
6
Færdig
|
Tilsæt og ælt de øvrige ingredienser i - dejen må gerne være en anelse fugtig |
7
Færdig
|
Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time |
8
Færdig
|
Lav 16 små boller, læg på bagepapir og mas dem helt flade |
9
Færdig
|
Lad efterhæve lunt og tildækket 30 minutter |
10
Færdig
|
Bag 12-15 minutter i en 225 g varm ovn |