Ingredienser
-
0.5 pakke gær
-
3.5 dl koldt vand
-
200 g hvedemel
-
300 g speltmel
-
2 tsk. rørsukker
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. kommen, knust
-
Korn fra 10 kardemommekapsler, knust
Et par ord om vores opskrift
Hjemmebagte boller på morgenbordet er ret urealistisk, med mindre man står meget, meget tidligt op, ikke sandt? Og supermarkedets krydderboller smager uforskammet godt, men er alt for usunde, nicht wahr?
Godt så. Denne opskrift på koldhævede boller med spelt løser på genial vis begge problemer med ét smæk!
Fidusen er, at du laver bollerne klar aftenen inden, så du på dagen bare skal tage dem ud af køleskabet og bage i 20 minutter. Hvor svært kan det være?
Sundhedsudfordringen klarer vi ved at bruge fiberrigt speltmel, og smagen af krydderboller fremkommer med en strategisk tilføjelse af kardemomme (og lidt kommen).
Det er nemt, det er billigt, det er selve smagen af Danmark en solrig weekendmorgen.
Ingredienser
0.5 pakke gær | |
3.5 dl koldt vand | |
200 g hvedemel | |
300 g speltmel | |
2 tsk. rørsukker | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. kommen, knust | |
Korn fra 10 kardemommekapsler, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i vandet |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser i og ælt godt igennem |
3
Færdig
|
Form 12-14 boller og placér på to bageplader, som dækkes med fugtige viskestykker og sættes i køleskabet |
4
Færdig
|
Næste morgen stilles bollerne lunt, mens ovnen varmer op til 225 grader |
5
Færdig
|
Snit et kryds i bollerne, stænk med koldt vand og bag dem i ca. 20 minutter. |