Opskrift: Koldhævede speltboller
med et pift af krydderboller

0 0
Opskrift: Koldhævede speltboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
0.5 pakke gær
3.5 dl koldt vand
200 g hvedemel
300 g speltmel
2 tsk. rørsukker
1 tsk. salt
1 tsk. kommen, knust
Korn fra 10 kardemommekapsler, knust

Hjemmebagte boller er smagen af Danmark om morgenen

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hjemmebagte boller på morgenbordet er ret urealistisk, med mindre man står meget, meget tidligt op, ikke sandt? Og supermarkedets krydderboller smager uforskammet godt, men er alt for usunde, nicht wahr?

Godt så. Denne opskrift på koldhævede boller med spelt løser på genial vis begge problemer med ét smæk!

Fidusen er, at du laver bollerne klar aftenen inden, så du på dagen bare skal tage dem ud af køleskabet og bage i 20 minutter. Hvor svært kan det være?

Sundhedsudfordringen klarer vi ved at bruge fiberrigt speltmel, og smagen af krydderboller fremkommer med en strategisk tilføjelse af kardemomme (og lidt kommen).

Det er nemt, det er billigt, det er selve smagen af Danmark en solrig weekendmorgen.

Ingredienser

Antal personer:
0.5 pakke gær
3.5 dl koldt vand
200 g hvedemel
300 g speltmel
2 tsk. rørsukker
1 tsk. salt
1 tsk. kommen, knust
Korn fra 10 kardemommekapsler, knust
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i vandet

2
Færdig

Rør de øvrige ingredienser i og ælt godt igennem

3
Færdig

Form 12-14 boller og placér på to bageplader, som dækkes med fugtige viskestykker og sættes i køleskabet

4
Færdig

Næste morgen stilles bollerne lunt, mens ovnen varmer op til 225 grader

5
Færdig

Snit et kryds i bollerne, stænk med koldt vand og bag dem i ca. 20 minutter.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på Amerikansk brunch
forrige
Opskrifter: American brunch på godt dansk
Opskrift: Spidskålssalat à la moderne mormor
næste
Opskrift: Spidskålssalat à la moderne mormor
Opskrift på Amerikansk brunch
forrige
Opskrifter: American brunch på godt dansk
Opskrift: Spidskålssalat à la moderne mormor
næste
Opskrift: Spidskålssalat à la moderne mormor

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here