Ingredienser
-
Sennepsdressing
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. dijonsennep
-
2 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
Avocadosalat
-
3 avocadoer, i grove tern
-
3 skalotteløg, finthakket
-
1 bdt. radiser, i kvarter på langs
-
300 g cherrytomater, halveret
-
1 bdt. persille, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Avocado smager vildt godt og er vildt sundt, så det er faktisk lidt ærgerligt, at de er så uvenlige ved miljøet. Dyrkning af avocadoer sluger uforholdsmæssigt vand i områder, hvor der ofte er mangel på vand. Derfor skal vi undlade at spise for mange af de lækre stenfrugter.
Men engang imellem må vi altså gerne. Lige som vi må spise en bøf. Og flyve en tur. Bare vi gør det med måde og omtanke.
Prøv en avocadosalat med radiser, skalotteløg, tomater, masser af persille og en frisk sennepsdressing. Den cremede avocado får et skønt (og tiltrængt) modspil af både knas og syre.
Avocadosalat er pragtfuldt tilbehør til al slags stegt kød og fisk. Eller ‘bare’ som en selvstændig frokostsalat.
Ingredienser
Sennepsdressing |
|
3 spsk. olie | |
2 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. dijonsennep | |
2 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
Avocadosalat |
|
3 avocadoer, i grove tern | |
3 skalotteløg, finthakket | |
1 bdt. radiser, i kvarter på langs | |
300 g cherrytomater, halveret | |
1 bdt. persille, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør først dressingen i bunden af serveringsskålen |
2
Færdig
|
Vend grøntsagerne i dressingen |
3
Færdig
|
Servér straks |