Ingredienser
-
200 g sukker
-
200 g blødt smør
-
3 æg
-
200 g mel
-
50 g kokos
-
2 tsk. bagepulver
-
10 kardemommekapsler, de knuste korn
-
2 bananer, mosede
-
1 appelsin, saft og skal
-
Topping
-
100 g flormelis
-
2 spsk. appelsinsaft
-
1 spsk. appelsinskal
-
1 spsk. kokos
Et par ord om vores opskrift
Banankage kan laves på 100 måder. Nogle sværger til at bruge chokolade i kagen. Nogle bruger vanilje. Nogle undlader æg eller mel i dejen.
Vores banankage tager udgangspunkt i – banan! Banan er en tropisk frugt, som smager forrygende sammen med fx appelsin og kokos. Så det putter vi både i og oven på kagen.
Vanilje er et dejligt krydderi, men har en tendens til at forsvinde ud af billedet. Derfor foretrækker vi her det skønne bagekrydderi kardemomme. Denne banankage er så saftig, at den holder sig frisk mange dage efter bagningen.
Ingredienser
200 g sukker | |
200 g blødt smør | |
3 æg | |
200 g mel | |
50 g kokos | |
2 tsk. bagepulver | |
10 kardemommekapsler, de knuste korn | |
2 bananer, mosede | |
1 appelsin, saft og skal | |
Topping |
|
100 g flormelis | |
2 spsk. appelsinsaft | |
1 spsk. appelsinskal | |
1 spsk. kokos |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk først sukker og smør sammen - pisk herefter æggene i |
2
Færdig
|
Rør mel, kokos, bagepulver og kardemomme i dejen |
3
Færdig
|
Rør bananer, appelsinsaft og -skal i dejen, men gem 2 spsk. appelsinsaft til glasuren og lidt skal til pynt |
4
Færdig
|
Hæld dejen i en smurt form og bag kagen 45 minutter i en 175 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Rør flormelis med appelsinsaft og fordel glasuren på den afkølede kage |
6
Færdig
|
Drys med lidt kokos og appelsinskal, mens glasuren stadig er fugtig |