Opskrift: Boeuf bourguignon fuld af kraft
med rødvin, hvidløg og laurbærblade

0 0
Opskrift: Boeuf bourguignon fuld af kraft

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg oksekød, i store tern
5 spsk. olie
3.5 dl rødvin
1.5 dl vand
2 store løg, i grove stykker
6 laurbærblade
1 spsk. salt
Peber
200 g bacon, i tern
2 store gulerødder, i grove stykker
20 skalotteløg, hele
4 fed hvidløg, grofthakket
250 g champignon, hele
Persille til drys

En lidt nemmere måde at lave den klassiske franske simreret på

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Boeuf bourguignon er mad for voksne. Fuld af saft og kraft og dejlig rødvin. Og rødvinen må naturligvis gerne være en bourgogne, hvis pengepungen rækker; ellers ‘bare’ en anden hyggelig vin uden alt for meget garvesyre.

Kødet skal være en af de oksens grovere udskæringer, så som inderlår eller tykkam, der kan tåle lang simretid uden at blive tørt. De små gnallinger, du får i supermarkedet (gullasch-tern), er i princippet rigtige nok – men i Frankrig ville man rynke på næsen: Her laver man bouef bourguignon af kødstykker på minimum 5 x 5 cm. Det giver længere kogetid – og bedre smag.

Vi har valgt en lidt lettere tilgang til den klassiske franske simreret. Ingen flambering, mindre væske, 0 jævning – men ellers alle de klassiske elementer. Det betyder mindre arbejdstid, uden at du går glip af rettens fulde velsmag.

Apropos væske benytter vi vand i stedet for bouillon. En ret med langtidssimret oksekød, bacon, rødvin og gode urter behøver altså ikke et kunstigt krafttilskud fyldt med E-numre.

Som tilbehør til boeuf bourguignon vil mange danskere nok foretrække en god kartoffelmos og måske en grøn salat. Men du kan også vælge en nemmere løsning med flutes, ris eller frisk pasta. Det vigtigste er, at du har noget at duppe sovsen op med.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg oksekød, i store tern
5 spsk. olie
3.5 dl rødvin
1.5 dl vand
2 store løg, i grove stykker
6 laurbærblade
1 spsk. salt
Peber
200 g bacon, i tern
2 store gulerødder, i grove stykker
20 skalotteløg, hele
4 fed hvidløg, grofthakket
250 g champignon, hele
Persille til drys
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brun kødet grundigt på alle sider i olien på en hed pande

2
Færdig

Hæld kødet over i en gryde med rødvin, vand, løgstykker, laurbær, salt og peber

3
Færdig

Lad simre under låg 2 timer

4
Færdig

Steg baconet på panden - stil til side

5
Færdig

Steg gulerødder, skalotteløg og hvidløg på panden, til det får lidt farve - stil til side

6
Færdig

Steg champignonerne på panden, til de tager farve og skrumper lidt - stil side

7
Færdig

Når kødet har fået sine 2 timer, tilsætter du bacon og grøntsager og koger med 20 minutter under låg

8
Færdig

Servér rygende varmt og drys med persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Avocadosalat med fennikel
forrige
Opskrift: Avocadosalat med fennikel
Opskrift: Saftige fyldte peberfrugter
næste
Opskrift: Saftige fyldte peberfrugter
Opskrift: Avocadosalat med fennikel
forrige
Opskrift: Avocadosalat med fennikel
Opskrift: Saftige fyldte peberfrugter
næste
Opskrift: Saftige fyldte peberfrugter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here