Ingredienser
-
2 spsk. olie
-
800 g bacon
-
4 rødløg
-
Bredbladet persille
-
Sellerimos
-
1 kg selleri, skrællet
-
1 dl kogevand
-
4 spsk. cremefraiche 38%
-
1.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Brændende kærlighed har i årtier været en af favoritterne på de danske middagsborde. Forståeligt nok, for hvad kan vel være mere mumset end en god kartoffelmos med sprødstegt bacon og løg?
Der findes oven i købet en lækker vegetarversion af brændende kærlighed.
Engang imellem har ganen lyst til at prøve noget nyt, men uden at blive alt for chokeret. Og her kommer dagens ret ind i billedet: Brændende kærlighed med en hyggelig sellerimos, sprødt bacon, bløde rødløg og et drys bredbladet persille.
Bare rolig, selv sellerifornægtere kan være med her: Mosen er slet ikke bitter og ‘mærkelig’, kun blid, blød og behagelig; meget blødere end kartoffelmos, faktisk. Og denne sellerimos er endda lettere og hurtigere at lave end en traditionel kartoffelmos, tro det eller ej.
Om du vil have syltede rødbeder til, må være en smagssag. Du kunne også servere en frisk lille råkost eller en tomatsalat.
Ingredienser
2 spsk. olie | |
800 g bacon | |
4 rødløg | |
Bredbladet persille | |
Sellerimos |
|
1 kg selleri, skrællet | |
1 dl kogevand | |
4 spsk. cremefraiche 38% | |
1.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op på en pande, skær bacon i strimler og steg dem sprøde ved middelvarme - det tager mindst 15 minutter |
2
Færdig
|
Læg bacon på fedtdryppende papir og gem det meste af fedtet til en anden god gang |
3
Færdig
|
Skær rødløg i tynde både og steg dem bløde i den sidste rest fedt ved lav varme - det tager ca. 10 minutter |
4
Færdig
|
Skær sellerien i grove tern og kog under tætsluttende låg i 3 dl vand - det tager 8-10 minutter |
5
Færdig
|
Blend selleri med de øvrige ingredienser til mos |
6
Færdig
|
Servér mosen straks med bacon, løg og et drys hakket persille |