Opskrift: Spicy thai beef salad
med peanuts, koriander og mynte

0 0
Opskrift: Spicy thai beef salad

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g bøf
3 spsk. soya
1 tsk. chiliflager
3 spsk. olie
Salat
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
15 cherrytomater
1 agurk
0.25 spidskål
1 bdt. forårsløg
0.5 bdt. mynte
0.5 bdt. koriander
30 g rå peanuts
Peanutdressing
4 spsk. olie
1 spsk. peanutbutter
1 lime, saften
2 spsk. fiskesovs
1 spsk. riseddike
2 tsk. rørsukker
1 fed hvidløg, knust
Chili efter smag

Thailandsk bøfsalat med spændende smage

Tilhører:
  • Stærk mad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Salat

  • Peanutdressing

Et par ord om vores opskrift

Del

“Spicy” kalder vi denne skønne oksekødssalat med oprindelse i Thailand – men du bestemmer naturligvis selv chilistyrken. I sit hjemland er dette en ret, der ofte serveres hvinende stærk med masser af rå, røde chilier i.

Thai beef salad er en klassiker, der vil vække jubel som forret hos alle, der elsker det frisk-krydrede thailandske køkken: Sprød salat, mørt kød, knasende peanuts og en mumset dressing, hvori indgår 1 spsk. peanutbutter og andre delikate smage.

En fiks måde at begrænse chilistyrken er at skære en stærk chili igennem på den lange led og ryste med i dressingen. Lad det hele trække lidt og fisk så chilien op.

Thailandsk oksekødsalat er som sagt tænkt som en forret. Eventuelt med kuvertbrød til? Men du kan også blande nudler i og fordoble mængden af dressing, så kan salaten sagtens gå an som hovedret. Måske skal der samtidig lidt ekstra bøf til?

Apropos bøf: Med vores tidsangivelse får du meget saftigt rødt kød. Foretrækker du kødet mere gennemstegt, så giv bøffen et par minutter mere på hver side.

Ingredienser

Antal personer:
300 g bøf
3 spsk. soya
1 tsk. chiliflager
3 spsk. olie
Salat
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
15 cherrytomater
1 agurk
0.25 spidskål
1 bdt. forårsløg
0.5 bdt. mynte
0.5 bdt. koriander
30 g rå peanuts
Peanutdressing
4 spsk. olie
1 spsk. peanutbutter
1 lime, saften
2 spsk. fiskesovs
1 spsk. riseddike
2 tsk. rørsukker
1 fed hvidløg, knust
Chili efter smag
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Marinér bøfferne mindst 30 minutter i soya og chili

2
Færdig

Dup bøfferne tørre og steg i olien ved høj varme 1-2 minutter på hver side - lad hvile

3
Færdig

Skær grøntsagerne i mundrette stykker og bland med hele mynte- og korianderblade

4
Færdig

Ryst dressingen sammen og bland med grøntsagerne

5
Færdig

Skær kødet i tynde skiver

6
Færdig

Smag på salaten, før du lægger kødet på - skal der mere lime på?

7
Færdig

Anret salaten med oksekødsskiver og drys med peanuts, som du har ristet lysebrune på panden

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Brændende kærlighed med selleri
forrige
Opskrift: Brændende kærlighed med selleri
Opskrift: Spidskålssalat med mango, æble og mynte
næste
Opskrift: Spidskålssalat med mango, æble og mynte
Opskrift: Brændende kærlighed med selleri
forrige
Opskrift: Brændende kærlighed med selleri
Opskrift: Spidskålssalat med mango, æble og mynte
næste
Opskrift: Spidskålssalat med mango, æble og mynte

Tilføj Din Kommentar