Ingredienser
-
12 kammuslinger
-
2 spsk. citronsaft
-
0.5 tsk. salt
-
Purløgsolie
-
1 bdt. purløg
-
1 dl olivenolie
-
1 fed hvidløg
-
2 spsk. citronsaft
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
Pynt
-
1 æble
-
1 skalotteløg
-
20 hasselnødder
Et par ord om vores opskrift
Vi kunne godt kalde denne forret: Hommage à Adam Price, idet det er den flittige madkunstner og manuskriptforfatter, som har det meste af æren. Det er unge Price, der har udviklet den smagfulde sammensætning af de labre råvarer – og Prices egen opskrift er bestemt værd at benytte.
Vi har blot forenklet opskriften betydeligt og skåret halve timer af arbejdstiden. Vi kan garantere for, at det stadig er en forret, du trygt kan servere for dine forvænte gæster. De silkebløde, råmarinerede kammuslinger, den blide purløgsolie og det hyggelige knas af æbler og nødder er en nærmest genial kombination.
Hvis du vil servere brød til, kan du hurtigt bage nogle dejlige kuvertbrød. Dine gæster vil sikkert også sætte pris på et godt glas vin: Prøv med et glas kølig Gewürtztraminer eller Pinot Gris.
Ingredienser
12 kammuslinger | |
2 spsk. citronsaft | |
0.5 tsk. salt | |
Purløgsolie |
|
1 bdt. purløg | |
1 dl olivenolie | |
1 fed hvidløg | |
2 spsk. citronsaft | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
Pynt |
|
1 æble | |
1 skalotteløg | |
20 hasselnødder |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at skære kammuslingerne i tynde, tynde skiver og bland med citron og salt |
2
Færdig
|
Blend alle ingredienserne til purløgsolie |
3
Færdig
|
Skær æble og skalotteløg i små, fine stykker og hak nødderne groft |
4
Færdig
|
Kassér saften fra kammuslingerne og bland de tynde, blege skiver med purløgsolien |
5
Færdig
|
Anret kammuslingerne på tallerkener og drys med æble, løg og nødder |