Ingredienser
-
140 g mørk chokolade
-
70 g smør
-
140 g sukker
-
3 æg
-
3 spsk. kakao
-
70 g valnødder
-
Mangosalsa
-
1 mango, i små tern
-
10 g ingefær, revet
-
2 spsk. limesaft
-
1 spsk. honning
Et par ord om vores opskrift
Her får du opskriften på en supernem glutenfri chokoladekage uden mel. I stedet for mel blender du et par håndfulde valnødder til et fint pulver – og så kommer din chokoladekage til at smage dobbelt så godt.
Det er samtidig en chokoladekage med chokolade. Det kan lyde som dobbeltkonfekt – i stil med ostemad med ost – men lige når det gælder chokoladekage, er sagen en anden. Mange opskrifter på chokoladekage indeholder nemlig ’kun’ kakao. Se fx vores lækre chokoladekage med lakrids.
Men i denne chokoladekage skal du bruge rigtig mørk chokolade. For at booste indholdet af den sunde, intense kakao suppleres med nogle skefulde rent kakaopulver, og hvis du råder over en virkelig god kakao, kan du også vælge at drysse med det, når kagens skal serveres.
Du kan spise kagen, som den er – eller servere den med bær eller frugt. Vi foreslår en hurtig mangosalsa, hvor du blander tern af mango med ingefær, limesaft og honning. Mums!
Ingredienser
140 g mørk chokolade | |
70 g smør | |
140 g sukker | |
3 æg | |
3 spsk. kakao | |
70 g valnødder | |
Mangosalsa |
|
1 mango, i små tern | |
10 g ingefær, revet | |
2 spsk. limesaft | |
1 spsk. honning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smelt chokolade og smør |
2
Færdig
|
Pisk sukker, æg og kakao skummende |
3
Færdig
|
Kør valnødderne til pulver i foodprocessoren |
4
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen |
5
Færdig
|
Hæld dejen i en ovnfast form (ca. 20 x 30 cm) foret med bagepapir |
6
Færdig
|
Bag 30 minutter i en 175 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Afkøl kagen og bland imens ingredienserne til mangosalsa |
8
Færdig
|
Servér kagen i små stykker med et par spsk. mangosalsa ved siden af |