Ingredienser
-
500 g svinekød, i strimler
-
0.5 dl østerssauce
-
2 fed hvidløg, knust
-
15 g ingefær, revet
-
1 tsk. chiliflager
-
3 dl bouillon
-
2 spsk. majsstivelse
-
10 g ingefær, revet
-
1 broccoli, i små buketter
-
2 peberfrugter, i strimler
-
2 rødløg, i tynde både
-
1 bk. bønnespirer
-
Olie
-
Soya
Et par ord om vores opskrift
Der var engang i Danmark (i 1970’erne), hvor noget nær det eneste fastfood, man kunne få, var en pølse med brød fra Restaurant den Fodkolde. Eller forårsruller og chop suey fra kinagrillen.
Chop suey er en kinesisk-amerikansk ret, som er tænkt så bredt, at alle mennesker skal kunne li’ den. Lynstegt kød og grønt proppet ned i en hyggelig sovs og serveret med en skål ris. Hvad kan gå galt?
Du kan bruge gris, kylling, oksekød, rejer – og nærmest hvilken som helst slags grønt. Eneste krav er, at det kan steges lynhurtigt.
Fortæl os, hvad du synes om opskriften. Både ros og ris modtages med kyshånd. Klik på kommentarfeltet herunder og skriv din (k)ærlige mening.
Ingredienser
500 g svinekød, i strimler | |
0.5 dl østerssauce | |
2 fed hvidløg, knust | |
15 g ingefær, revet | |
1 tsk. chiliflager | |
3 dl bouillon | |
2 spsk. majsstivelse | |
10 g ingefær, revet | |
1 broccoli, i små buketter | |
2 peberfrugter, i strimler | |
2 rødløg, i tynde både | |
1 bk. bønnespirer | |
Olie | |
Soya |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Mariner kødet i østerssauce, hvidløg, ingefær og chili - mindst 1 time |
2
Færdig
|
Sæt en gryde over med bouillon, majsstivelse og ingefær - sovsen skal småkoge |
3
Færdig
|
Lynsteg kødet i glohed olie lidt ad gangen, så det bliver godt brunt - slut hver stegning af med 1 tsk. soya, hæld kødet ned i sovsen, og steg en ny portion |
4
Færdig
|
Gør det samme med grøntsagerne, lidt ad gangen, sluttende af med soya |
5
Færdig
|
Hæld bønnespirerne ned til sovs, grønt og kød og kog med 1 minut |
6
Færdig
|
Servér med ris |
5 Comments Skjul kommentarer
Den er nem og så lækker. Mine drenge er vild med den. Jeg bruger dog forårsløg, men det er bare en anden detalje.
Det så tyren den synger fra himlen!!
Vi valgte at lave det med flankesteaks der blev skåret I ultra tynde skiver inden den nåede at tø helt op.. hold nu op, hvor smagte det lækkert..
Kære Thomas
Tak for tippet! Flanksteak lyder som en indlysende god idé
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist
Det smager SÅ godt….igen og igen. Variationerne er utallige og jeg opdager hele tiden nye muligheder
Kære Britt
Ja, det er også en favorit her hos os.
Hav en god dag!
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist