Ingredienser
-
1 kg cote de boeuf
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Du må meget undskylde, hvis du personligt er mest vild med oksemørbrad – men vi her på Spicy Twist foretrækker så langt oksens mere ydmyge udskæringer. Indrømmet, intet overgår mørbraden i mørhed, men smagen i en entrecote med fedtkant er efter vores uautoriserede mening langt mere interessant. Og skal den have en tand ekstra, er der jo altid cote de boeuf.
Er du på udkig efter den udskæring på oksen, der giver de bedste bøffer eller den lækreste steg, skal du uden tvivl vælge højrebet. Især et velhængt højreb. Og ja, rigtigt gættet, cote de bouef er netop en særlig fransk afart af en højrebsbøf. En ordentlig mobbedreng, gerne på et kilo eller mere, der steges hel og skæres ud i halvtykke skiver til de heldige medspisere.
Cote de bouef – og højreb i det hele taget – er ikke smørmørt som mørbrad. Men det er mørt nok, og det smager vanvittig godt. Desværre er højreb ret pebret i pris, så det bliver nok ikke noget, de fleste af os har råd til at spise hver uge. Men så én gang om året da?
I denne opskrift steger vi en cote de boeuf på 1 kg til 4 personer. Men lad os med det samme advare: Selv om 250 gram kød per person lyder flot, er det IKKE for meget! Dels vejer benet noget. Og af en eller anden grund spiser man mere, når der er cote de boeuf på bordet, end hvis det er almindelige bøffer.
Alt kød smager bedre på grill, også cote de boeuf. Og det er heldigvis nemt nok. Vi bruger en kuglegrill, hvor briketterne er placeret på den ene halvdel, så den anden halvdel er fri til indirekte grillning.
Vores stegemetode er omvendt af de flestes. Vi lægger vores cote de boeuf (og alle andre større udskæringer) på en varm rist til indirekte stegning og slutter af med at grille kødet brunt og sprødt over direkte varme.
Som tilbehør til cote de boeuf kan du servere alt, hvad du plejer at sætte på bordet til en velstegt bøf. Først og fremmest en god, tung rødvin. Fritter og bearnaise. Grøn salat eller måske en mere fransk salat med bønner, tomater, skalotteløg og en syrligt-skarp sennepsdressing.
Ingredienser
1 kg cote de boeuf | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag din cote de bouef ud af køleskabet 2 timer, før den skal steges |
2
Færdig
|
Giv samtidig kødet et let lag salt - det kaldes gourmetsaltning og både mørner kødet og mindsker stegesvindet senere hen |
3
Færdig
|
Læg din cote de boeuf på en gennemvarm rist og grill 20-25 minutter (afhængig af tykkelsen) ved indirekte varme |
4
Færdig
|
Grill 2-3 minutter på hver side over direkte varme, så kødet får masser af farve og stegeskorpe |
5
Færdig
|
Lad din cote de boeuf hvile 10-15 minutter, før du krydrer med lidt ekstra salt og peber og skærer den ud i 0,5-1 cm tykke skiver |