Ingredienser
-
Kage
-
50 g smør
-
2 dl sødmælk
-
4 æg
-
300 g sukker
-
240 g øko hvedemel
-
2 tsk. vaniljesukker
-
3 tsk. bagepulver
-
Fyld
-
15 kardemommekapsler, de knuste korn
-
225 g kokosmel
-
340 g brun farin
-
150 g smør
-
0.75 dl sødmælk
Et par ord om vores opskrift
“Drømmekage fra Brovst” hedder den oprindeligt, denne helt fantastiske kage, som kan bringe smilet (og lækkersulten) frem hos selv den sureste tante i familien.
Drømmekage er i virkeligheden ægte mormormad. Det er noget, alle danskere elsker – det er nærmest en del af vores DNA. Som flæskesteg, brun sovs, agurkesalat…
En vellykket drømmekage skal have en fuldkommen luftig krumme og en masse snasket kokosfyld ovenpå. Vores twist på den gode, gamle opskrift er at tilføje det hyggelige bagekrydderi kardemomme til fyldet – og ikke mindst at bruge halvanden gange fyld! En drømmekage kan ikke blive for snasket.
Uden falsk beskedenhed vil vi påstå, at dette er opskriften på byens bedste, om ikke verdens bedste drømmekage.
Ingredienser
Kage |
|
50 g smør | |
2 dl sødmælk | |
4 æg | |
300 g sukker | |
240 g øko hvedemel | |
2 tsk. vaniljesukker | |
3 tsk. bagepulver | |
Fyld |
|
15 kardemommekapsler, de knuste korn | |
225 g kokosmel | |
340 g brun farin | |
150 g smør | |
0.75 dl sødmælk |
Sådan gør du
1
Færdig
|
KageSmelt smørret i mælken og lad køle lidt af |
2
Færdig
|
Pisk æg og sukker skummende luftigt over et vandbad |
3
Færdig
|
Hæld de tørre ingredienser i gennem en sigte, mens du rører |
4
Færdig
|
Pisk den let lune smør/mælkeblanding i dejen |
5
Færdig
|
Fyld dejen i en bradepande (25 x 30 cm) foret med bagepapir |
6
Færdig
|
Bag 20 minutter i en 200 grader varm ovn - tag kagen ud og skru op til 225 |
7
Færdig
|
FyldRør alle ingredienser til fyld sammen i en gryde og kog det hurtigt til en tyk grød |
8
Færdig
|
Hæld fyldet ud over hele kagen og bag nu 5 minutter ved høj varme |