Ingredienser
-
600 g udblødte (ikke kogte) kikærter
-
3 fed hvidløg
-
2 små løg
-
2 tsk. korianderfrø, knust
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
0.5 tsk. tørret chili
-
2 tsk. salt
-
3 spsk mel
-
1 tsk. bagepulver
-
1 bdt. persille, hakket
-
1 bdt. koriander, hakket
-
Solsikkekerneolie
Et par ord om vores opskrift
Den sprøde arabiske kikærtefrikadelle, falafel, er præcis lige så mundvandsfremkaldende og vanedannende som andre slags fastfood baseret på kød: Shawarma, burger, pizza..
Hjemmelavet falafel kan bruges som en snack, som både frokostret og middagsret. Og som genial tømmermandsmad med dette tilbehør: pitabrød fyldt med falafel, salat og myntedressing. En god chilipasta smager også godt til.
Men kræver det ikke en kæmpe frituregryde og et helt særligt håndelag at lave en ægte falafel, der smager af Mellemøsten i solnedgang? Nix, ingen af delene.
Hvis du følger denne opskrift på hjemmelavet falafel, risikerer du at blive omvendt til vegetar på stedet. Det smager helt autentisk og er samtidig utrolig billig mad. Især hvis du køber en pose tørrede kikærter og selv udbløder dem i vand natten over.
Ingredienser
600 g udblødte (ikke kogte) kikærter | |
3 fed hvidløg | |
2 små løg | |
2 tsk. korianderfrø, knust | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
0.5 tsk. tørret chili | |
2 tsk. salt | |
3 spsk mel | |
1 tsk. bagepulver | |
1 bdt. persille, hakket | |
1 bdt. koriander, hakket | |
Solsikkekerneolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør først kikærterne og bagefter resten af ingredienserne (minus olie) i foodprocessoren og rør det hele sammen til en ensartet grov, grøn fars |
2
Færdig
|
Form farsen til runde kugler på størrelse med golfbolde |
3
Færdig
|
Steg 4-5 stk. ad gangen i en gryde med masser af varm olie, til de er brune på alle sider |