Ingredienser
-
1 bdt. persille, hakket
-
1 bdt. koriander, hakket
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 tsk. korianderfrø, knust
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. bagepulver
-
0.5 tsk. tørret chili
-
3 spsk. mel
-
400 g Løgismose plantefars af kikærter og rød peber
-
Solsikkekerneolie
Et par ord om vores opskrift
Falafel er et andet ord for arabiske kikærtefrikadeller. Det er en over 1.000 år gammel ret, muligvis opfundet af koptiske kristne i det gamle Egypten. I dag spiser man falafel i hele Mellemøsten – og efterhånden også i resten af verden.
Falafel består af opblødte (ikke kogte) kikærter blandet med løg og masser af krydderier, som herefter frituresteges til små, runde frikadeller. Som street food serveres falafel ofte i et pitabrød med blandet salat, hummus og chili.
Falafel er formentlig den vegetariske eller veganske ret, der har flest fans blandt kødspisere. Det er nærmest umuligt ikke at elske den krydrede smag og den sprøde fornemmelse af en friskstegt falafel, og det herlige er, at man samtidig bliver mæt og får dækket sit proteinbehov lige som med kød.
I stedet for opblødte kikærter kan du bruge en plantefars baseret på kikærter. I denne opskrift tager vi udgangspunkt i Løgismoses prisvindende plantefars fremstillet af kikærter og rød peber, der fås i 400 gram-pakker til en fordelagtig pris i Netto. I denne fars skal du så blot blande de blendede urter og krydderier, der kræves for, at din falafel får den autentiske arabiske smag.
Som tilbehør til falafel går du aldrig galt af myntedressing, en god salat og et fadfuld ovnfritter. I stedet for fritter kan du gøre som på fastfood-restauranterne og servere falafel med pitabrød, hummus og halvstærk chiliolie, så det bliver en menu lige som hos din lokale kebabsnedker.
Ingredienser
1 bdt. persille, hakket | |
1 bdt. koriander, hakket | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 tsk. korianderfrø, knust | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. bagepulver | |
0.5 tsk. tørret chili | |
3 spsk. mel | |
400 g Løgismose plantefars af kikærter og rød peber | |
Solsikkekerneolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend det hele (minus plantefars og olie) til en ensartet grov, grøn pasta |
2
Færdig
|
Rør den grønne pasta og plantefarsen sammen |
3
Færdig
|
Form farsen til runde kugler på størrelse med valnødder |
4
Færdig
|
Steg 4-5 ad gangen i en gryde med masser af varm olie, til de er brune på alle sider |