Opskrift: Sprød falafel af Løgismose plantefars
med kikærter og rød peber

0 0
Opskrift: Sprød falafel af Løgismose plantefars

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 bdt. persille, hakket
1 bdt. koriander, hakket
1 løg
2 fed hvidløg
2 tsk. korianderfrø, knust
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
0.5 tsk. tørret chili
3 spsk. mel
400 g Løgismose plantefars af kikærter og rød peber
Solsikkekerneolie

Den autentiske arabiske falafel lavet af dansk plantefars

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter
Land:

    Ingredienser

    Et par ord om vores opskrift

    Del

    Falafel er et andet ord for arabiske kikærtefrikadeller. Det er en over 1.000 år gammel ret, muligvis opfundet af koptiske kristne i det gamle Egypten. I dag spiser man falafel i hele Mellemøsten – og efterhånden også i resten af verden.

    Falafel består af opblødte (ikke kogte) kikærter blandet med løg og masser af krydderier, som herefter frituresteges til små, runde frikadeller. Som street food serveres falafel ofte i et pitabrød med blandet salat, hummus og chili.

    Falafel er formentlig den vegetariske eller veganske ret, der har flest fans blandt kødspisere. Det er nærmest umuligt ikke at elske den krydrede smag og den sprøde fornemmelse af en friskstegt falafel, og det herlige er, at man samtidig bliver mæt og får dækket sit proteinbehov lige som med kød.

    I stedet for opblødte kikærter kan du bruge en plantefars baseret på kikærter. I denne opskrift tager vi udgangspunkt i Løgismoses prisvindende plantefars fremstillet af kikærter og rød peber, der fås i 400 gram-pakker til en fordelagtig pris i Netto. I denne fars skal du så blot blande de blendede urter og krydderier, der kræves for, at din falafel får den autentiske arabiske smag.

    Som tilbehør til falafel går du aldrig galt af myntedressing, en god salat og et fadfuld ovnfritter. I stedet for fritter kan du gøre som på fastfood-restauranterne og servere falafel med pitabrød, hummus og halvstærk chiliolie, så det bliver en menu lige som hos din lokale kebabsnedker.

    Ingredienser

    Antal personer:
    1 bdt. persille, hakket
    1 bdt. koriander, hakket
    1 løg
    2 fed hvidløg
    2 tsk. korianderfrø, knust
    2 tsk. spidskommen, knust
    2 tsk. salt
    1 tsk. bagepulver
    0.5 tsk. tørret chili
    3 spsk. mel
    400 g Løgismose plantefars af kikærter og rød peber
    Solsikkekerneolie
    0 fra 0 stemme

    Sådan gør du

    1
    Færdig

    Blend det hele (minus plantefars og olie) til en ensartet grov, grøn pasta

    2
    Færdig

    Rør den grønne pasta og plantefarsen sammen

    3
    Færdig

    Form farsen til runde kugler på størrelse med valnødder

    4
    Færdig

    Steg 4-5 ad gangen i en gryde med masser af varm olie, til de er brune på alle sider

    Spicy Twist

    Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

    Opskrift: Skummende rabarber mojito
    forrige
    Opskrift: Skummende rabarber mojito
    Opskrift: Nemme sunde morgenboller
    næste
    Opskrift: Nemme sunde morgenboller
    Opskrift: Skummende rabarber mojito
    forrige
    Opskrift: Skummende rabarber mojito
    Opskrift: Nemme sunde morgenboller
    næste
    Opskrift: Nemme sunde morgenboller

    Tilføj Din Kommentar