Ingredienser
-
400 g kartofler
-
2 dl havregryn
-
1 fed hvidløg
-
1 tsk. rosmarin
-
0.75 tsk. salt, peber
-
Desuden
-
Olie til pensling
Et par ord om vores opskrift
Lækkert, sundt og anderledes tilbehør til al din mad. De bløde, glutenfri fladbrød er bagt af kartofler og havregryn – og kan snildt erstatte kartofler, ris, pasta og brød. Læg fladbrød under din aftensmad, under din morgenost, under dit frokostpålæg, spis til supper og salater eller dyp i dip. Nyd fladbrød med kartofler som nemt, sundt og billigt tilbehør til alt mellem himmel og jord.
Læs mere om fladbrød med kartofler efter opskriften.
Ingredienser
400 g kartofler | |
2 dl havregryn | |
1 fed hvidløg | |
1 tsk. rosmarin | |
0.75 tsk. salt, peber | |
Desuden |
|
Olie til pensling |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Vask kartoflerne fri for jord, skær i store tern og kog 10 minutter i en smule vand |
2
Færdig
|
Mos kartoflerne og rør sammen med de øvrige ingredienser |
3
Færdig
|
Rul dejen ud til en flad, tynde plade mellem 2 stk. bagepapir, der er penslet med olie |
4
Færdig
|
Fjern det øverste stykke bagepapir |
5
Færdig
|
Bag 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Skær den bløde plade ud i passende firkanter og servér til din mad |
Mere om sundt fladbrød med kartofler
Et fladbrød bagt af kogte kartofler og fiberrige havregryn er sundt og mættende tilbehør til al slags mad. Fladbrødet er tilsmagt med en smule hvidløg, rosmarin, salt og peber – men det smager allermest af kartofler.
Den milde smag af fladbrødet betyder, at det uden videre glider ind i alle madmæssige sammenhænge:
- Brug fladbrødet i stedet for kartofler, ris og pasta
- Spis fladbrødet til supper og gryderetter
- Læg fladbrødet under din morgenost, din pølse og din leverpostej
- Dyp fladbrødet i din yndlingsdip i stedet for grissini og grøntsagsstave
- Brug fladbrødet som sundt mellemmåltid mellem måltiderne
Så sundt, som det er sagt
Vi danskere burde spise mange flere kartofler, lige som vi gjorde i gamle dage. Måske kan dette fladbrød hjælpe på sagen?
Vi citerer fra madpyramiden.dk:
”Kartofler har også et højt indhold af mineralerne kalium, jern og mangan, som styrker dit blodomløb og immunforsvar og kan sænke dit blodtryk. Kartofler er en god, kalorielet erstatning af ris og pasta. Kolde, kogte kartofler har et højt indhold af en type kostfibre, der gør din krop mæt.”
Om havregryn og sundhed fortæller femina.dk:
”Havregryn er et fuldkornsprodukt. Det betyder, at alle skaldele og hele kornet er bevaret. Dette gør sundhedsværdien meget højere. Desuden har det en fin sammensætning af kulhydrat, protein og fedt og fibre. Denne sammensætning, hvor der er lidt af det hele, sammen med fibrene gør, at de mætter rigtig godt og giver god brændstof til hjernen.”
Også hvidløg og rosmarin er supersunde fødevarer; det samme gælder den smule olivenolie, du skal pensle bagepapiret med, så fladbrødet ikke hænger fast, når du ruller det ud. Sundt, sundt, sundt.
Og så gør det vel ikke noget, at det gode hjemmebagte fladbrød er både nemt og billigt at lave?