Ingredienser
-
Frikadellefars
-
500 g hakket oksekød
-
2 mellemstore løg, revet
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 æg
-
2 spsk. yoghurt
-
3 spsk. havregryn
-
2 spsk. rosmarin, hakket
-
1.5 tsk. salt
-
15 peberkorn, knust
-
-
4 peberfrugter
-
100 g revet smelteost
Et par ord om vores opskrift
Frikadeller er vel noget nær vores nationalret her til lands, og nettet og ugebladene bugner af forslag til, hvordan vi kan variere vores elskede kødboller.
En oplagt variation er at fylde frikadellefarsen i peberfrugter og bage dem i ovnen. Det er utroligt let, og du behøver ikke være til stede undervejs – retten passer sig selv. Du kan i øvrigt også fylde frikadellefars i udhulede squash – de skal bare have 10 minutter længere i ovnen.
I denne opskrift foreslår vi fyldt peberfrugt med hakket oksekød i frikadellefarsen. Men du kan også bruge hakket svinekød eller hakket kalv/flæsk. Resultatet bliver stort set det samme.
Vi foreslår også at bruge rosmarin – frisk eller tørret – men hvis du foretrækker timian, basilikum eller oregano, vil dine farserede peberfrugter blive lige så lækre.
Som tilbehør til fyldte peberfrugter kan du servere en skål græsk salat og et fadfuld ovnfritter.
Ingredienser
Frikadellefars |
|
500 g hakket oksekød | |
2 mellemstore løg, revet | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 æg | |
2 spsk. yoghurt | |
3 spsk. havregryn | |
2 spsk. rosmarin, hakket | |
1.5 tsk. salt | |
15 peberkorn, knust | |
4 peberfrugter | |
100 g revet smelteost |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at røre frikadellefarsen |
2
Færdig
|
Halvér peberfrugterne og fjern indmaden |
3
Færdig
|
Fyld farsen i de halve peberfrugter og drys ost over |
4
Færdig
|
Anbring peberfrugterne i et smurt fad |
5
Færdig
|
Bag 20 minutter nederst i en 200 grader varm ovn |